Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık’ta ‘Zeytin Hasat Festivali’ renkli görüntülerle başladı

Ayvalık’ta ‘Zeytin Hasat Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16.Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, “Anıt Ağaç” önünde gerçekleştirilen kahvaltılı sunum ile başladı.

16.Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, “Anıt Ağaç” önünde gerçekleştirilen kahvaltılı sunum ile başladı. 
Gazeteci Doğan Doğan’ın “Zeytin Silüetleri” fotoğraf sergisiyle devam eden etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’ndan Büyük Parka kadar kortej yürüyüşüyle taçlandı. 
Büyük Park’ta düzenlenen açılış töreninde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, dünyaca ünlü bir marka olan Ayvalık yağının tağşişle mücadele edilerek korunması için belediye olarak her türlü hukuksal desteği verdiklerini söyledi. 
Yeni hasat döneminin bol verimli ve bereketli geçmesini dileyen Başkan Ergin “Hedefimiz, Ayvalık markasının dünyaca ünlü kalitesini koruyup, kaliteyi daha da yukarı çekmek. Çok iyi biliyoruz ki, Ayvalık’ta zeytin ve zeytinyağıyla yan ürünleri turizme çok önemli katkılar sağlıyor. Ayvalık’ın yıllardır geçim kaynağı turizm mi, zeytinyağı mı, hep tartışılır. Ancak, zeytinyağı ve turizm iç içe geçmiş bir bütün oluşturmuştur.” dedi. 
Ayvalık’taki 2 milyon zeytin ağacının yarısının 200 yaşın üzerinde olduğunu, ayrıca 1.100 yaşında olgun, tescillenen bir anıt ağacın varlığından söz eden Başkan Ergin, “Ayvalık’taki tarım arazilerinin % 76’sı zeytinlik, 4.300 aile zeytinlik sahibi ve geçimlerini bu sektörden sağlıyor. Ülkemizde Avrupa Birliği tarafından tescillenmek üzere başvuru yapan yüzlerce ürün arasından ilk 20’ye girebilen ilk ve tek zeytinyağı Ayvalık zeytinyağı oldu. Bu da gösteriyor ki dünyanın en kaliteli ve lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor. Ayvalık ve yöresinde zeytin hasadı başladı, Uluslararası Zeytin Hasat Festivali’ni tekrar başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayvalık’ta geçimini zeytin ve zeytinyağından sağlayan hemen herkese bol verimli ve bereketli bir sezon diliyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
Büyük Park’ta ayrıcı gün boyunca halk oyunları, animasyon ekipleri, belediye bandosu festival alanında zeytin ve zeytinyağı çekilişleri, zeytinyağı tadım eğitimi etkinlikleri de programa renk kattı. Akşam saatlerinde ise çocuklar için, “Barış ve Zeytin“ temalı resim, şiir, kompozisyon yarışmasının ödül töreniyle yapılan resimler sergilendi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı