Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık'ta Eğitim Evi törenle hizmete girdi

Ayvalık

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ayvalık Şubesi tarafından vatandaşların katkıları ile yaptırılan Kız Yurdu ve Eğitim Evi düzenlenen bir törenle açıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ayvalık Şubesi tarafından vatandaşların katkıları ile yaptırılan Kız Yurdu ve Eğitim Evi düzenlenen bir törenle açıldı.
Ayvalık'ın tanınmış simaları Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil'in kızı Altan Sabuncugil tarafından Eğitim Evi açılmak üzere ÇYDD Ayvalık Şubesi'ne bağışlanan iki katlı tarihi sabunhane binası, hayırseverler tarafından derneğe yapılan bağışlarla kız yurdu ve eğitim evine dönüştürüldü.
İzmir'li işadamı ve Bayraklı'da bir kültür evinin sahibi Mehmet Soyer'in gönderdiği eşyalarla içinin döşendiği Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evi'nin 9 odasında 30 kız öğrencinin barınacağı ve eğitim hayatlarını sürdüreceği kaydedildi.
Misafirhanelerin yanı sıra alt katında da öğrencilere kültür ve sanat derslerinin verileceği eğitim evinin geniş salonunun ise konferans ve sanatsal gösterimler için kullanılması planlanıyor.
Açılışta konuşan ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, ölmeden önce en büyük hayalinin bu eğitim yurdunun hizmete girmesini görmek olduğunu söylemesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi olarak ÇYDD'nin eğitim alanındaki çalışmalarına her zaman destek verdiklerini ve bu desteğin de artarak çoğalacağını bildirdi.
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ise, ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel'in selamını ileterek, çağdaşlaşma sürecinde geleceğin aydınlık yarınlarının yetişeceği Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evi'nin Ayvalık'ta açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Prof. Dr. Ok'tan dernek yararına sergi açıldı
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Parazitoloji Çalışma Grubu Başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok tarafından çekilen ve gelirinin tamamının ÇYDD'ye bağışlandığı fotoğraflardan oluşan serginin açılış kokteyli yapıldı.
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Parazitoloji Çalışma Grubu Başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok, çektiği fotoğraflardan birini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e armağan etti. Başkan Gençer, kendisine hediye edilen bu fotoğrafı belediye hizmet binasına asacağını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false