Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalıktaki ATM vurguncuları ele geçirildi

Ayvalıktaki ATM vurguncuları ele geçirildi

Ayvalıkta ATM dolandırıcılığına karışan zanlıların Romanya uyruklu oldukları ortaya çıktı.

Ayvalık`ta ATM dolandırıcılığına karışan zanlıların Romanya uyruklu oldukları ortaya çıktı.
Ayvalık İlçesi`nde, Ramazan Bayramında çok sayıda tatilcinin kredi kartlarını ATM`lere yerleştirdikleri düzenekle kopyalayıp para çektiği belirlenen Romanya uyruklu 2 kişi, yapılan operasyon ile yakalandı.
İlçeye bağlı Küçükköy Beldesi`nde, ATM`lere düzenek yerleştirip kopyaladıkları kredi kartlarından para çeken Romanya uyruklu 2 kişinin bulunduğu ihbarı üzerine, jandarma ekipleri harekete geçti. Bir otele yapılan baskında İonut Cifran M. (Mıcu) (35) ile George Cristian M. (Milea) (29) yakalandı. 
Kaldıkları oda ile zanlıların kullandığı Romanya plakalı aracında yapılan aramada bir dizüstü bilgisayar, 4 kredi kartı kopyalama cihazı, ATM`lere bankamatik kartın girişini sağlayan 4 mekanizma, bir tablet bilgisayar, 2 adet cep telefonu, 1 navigasyon cihazı, alyen anahtar takımı, harici hafıza kartı, çeşitli sayıda telefon bataryası, tornavida, kargaburun, keski, pense, demir testeresi, kopyalamada kullandıkları çift taraflı bant, kopyalama cihazını çıkartırken kullandıkları etanol alkol, içerisinde muhtelif kablolar, bant ve lehim makinesi ele geçirildi. 
Gözaltına alınan iki zanlı ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı`na götürüldü.
Çevre ilçelerde de çok sayıda ATM`de aynı işlemi uyguladıkları belirlenen şüphelilerin, yerleştirdikleri küçük kameralar ile vatandaşların şifrelere ulaştıkları ileri sürüldü. Ülkelerine dönen şüphelilerin, kopyaladıkları kartlar ile tekrar Türkiye`ye giriş yaparak harcama yaptığı belirtildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı