Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ayvalık’tan 25 ay sonra ilk gemi Midilli’ye hareket etti

Ayvalık’tan 25 ay sonra ilk gemi Midilli’ye hareket etti

Ayvalık ile Midilli arasındaki yolculu gemi seferleri pandemi yasaklarının kaldırılmasının ardından 2 yıl sonra yeniden başladı.

Ayvalık ile Midilli arasındaki yolculu gemi seferleri pandemi yasaklarının kaldırılmasının ardından 2 yıl sonra yeniden başladı. 
Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan 20 yolcu 2 araç ile saat 09.00’da büyük bir heyecanla uğurlanan 2 katamaran Midilli’ye ulaştı. 
14 Nisan Perşembe günü sabahı Midilli’den yolcu alıp Ayvalık’a Yunan kafile getirecek olan katamaranlar Ayvalık esnafı tarafından heyecanla bekleniyor. 
Ayvalık-Midilli arasında yapılan ve iki yaka arasında yolcu taşımacılığının yapıldığı son düzenli seferin 5 Mart 2020 tarihinde yapıldığını hatırlatan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ““Midilli’den buraya gelen, Türkiye’den Midilli’ye giden çok ciddi bir ekonomik alışkanlığımız vardı. Midilli Adası’ndan gelen turistlerin Ayvalık esnafına ve ekonomisine çok ciddi katkıları vardı. Ne yazık ki 25 aydan bu yana bu ekonomik hareketlilikten Ayvalık olarak yararlanamadık. Şu anda bugün Ayvalık’tan Midilli’ye yönelik ilk seferler başlamış durumda. Tabi bizim asıl beklentimiz 14 Nisan Perşembe günü Midilli Adası’ndan ilçemize gelecek olan kalabalık turistlerdir. İnşallah bundan sonraki süreçte pandemi dönemi gibi bir sıkıntı yaşamayız. Çünkü bu sınır kapısı Ayvalık’ımıza ekonomik anlamda çok ciddi katkı sağlıyor. Tabi bunun yanında da iki ülke ilişkilerinde çok ciddi bir bağ kurmamıza vesile oluyor. Bu nedenle de deniz hudut kapımızın açılması bizi son derece mutlu etmiştir. İnşallah ülke olarak böylesi süreçler yaşamayız” diye konuştu. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık’ sonra Midilli’ hareket
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı