Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Babalar, çocukları için eğitime alınıyor

Babalar, çocukları için eğitime alınıyor

Baba Destek Programı (BADEP), babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bilimsel bir yetişkin eğitim programı olarak açıklandı.

Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı program, babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı hedeflemekte.
Ailenin anne, baba ve çocuklardan oluşan bir bütün olduğu düşünülerek çocuğun gelişiminde anne kadar önemli rol oynayan babaların, çocuk gelişiminde önemli olduklarını fark etmeleri, çocukları ile birlikte vakit geçirmelerini, birlikte etkinlik yapmalarını, çocukların gereksinmeleri ile ilgili bilgilenmeleri, çocukla ilgili uygun beklentiler edinmeleri, babanın öğretmen-veli işbirliğinde daha aktif rol almalarını, evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmelerini, şiddet içeren davranışları değiştirmelerini, evdeki iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemelerini, demokratik disiplin yöntemlerinde bilgi ve beceri edinmelerini, edindikleri bilgi ve becerilerini çevrelerinde de kullanabilmelerini amaçlıyor.
Çocuğun gelişiminin desteklenmesinde babaların en az anneler kadar önemli olduğu dile getirilirken, Karesi Halk Eğitim Merkezi olarak 3 Kasım 2015-17 Şubat 2016 tarihleri arasında Fatih İlkokulunda 7-11 Yaş Baba Destek Eğitimi verildi.
Yine, 1 Mart 2016 tarihinde Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Fatih İlkokulu Müdürü Yüksel Çalı, Karesi Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşegül Kablan, Eğitimciler Mustafa Karaman ve Mehmet Dağlı´nın katıldığı törenle 26 babaya belgeleri verildi.
Törende konuşan Mustafa Canseven, babalara da anne eğitimleri gibi 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş, 12-18 yaş baba destek eğitimlerinin Halk Eğitim Merkezinde verildiğini dile getirip tüm babaları bu eğitimlere davet etti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli