Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAÇED Başkanı Bilir´den çok çarpıcı açıklama

BAÇED Başkanı Bilir´den çok çarpıcı açıklama

Bandırma Çevre ve Kültür Derneği (BAÇED) Başkanı Ali Bilir ?Bandırma gençleri ölüyor? uyarısı yaptı.

Bandırma Çevre ve Kültür Derneği (BAÇED) Başkanı Ali Bilir, Bandırma´da giderek artan uyuşturucu madde kullanım ve beraberinde getirdiği ölüm olayları ile ilgili Bandırma İlk Haber Gazetesi´ne çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde başından geçen bir olayı aktaran Bilir, ?Geçen hafta çocuklarımla birlikte arabayla kaymakamlık sokağında ilerlerken birden arabamın üzerine bir genç devrildi. Yavaş gittiğim için şanslıydım. Şok oldum, sonra arkadaşı geldi koluna girdi eliyle özür işareti yaptı ve genci oradan uzaklaştırdı. Gencin hareketlerinden ve durumundan uyuşturucu bir madde kullanmış olduğu çok açık ortadaydı.? dedi.
Bandırma´nın hızla büyüdüğüne dikkat çeken Bilir, ?Bandırma büyüyor ve her geçen gün daha da kozmopolit bir şehir haline geliyor. Üniversite öğrencisi sayısı artıyor. Dolayısıyla uyuşturucu pazarının da odağı haline geliyor. Şehrimizde birçok metruk alan var ve genelde bu alanlar uyuşturucu bataklığı haline geliyor. Örneğin Bandırma Kapalı pazar yerinin yanında bulunan eski mezarlık. Hava karardıktan sonra zifiri karanlık kuytu bir alan haline geliyor. Burası aynı zamanda tescilli tarihi bir mezarlık. Yanında milyonluk bir yatırım var. O mahallede yaşayan yoğun bir nüfus var. İnsanlar kendilerini bu alanın önünden geçerken güvende hissetmiyor. Uyuşturucu kullanıcılarının, tinercilerin yuvası haline gelmiş durumda? dedi.
Eski hastanenin de durumunun pek farklı olmadığını işaret eden Bilir, ?Hava karardıktan sonra bu alanda tinercilerin meskeni haline dönüşüyor. Metruk alanların daha düzenli bir şekilde ve sürekli kontrol altına alınması gerekli. Buralara gelen madde bağımlısının kendini huzursuz hissedeceği fiziksel düzenlemeler yapılmalı ve önlemler alınmalı.? ifadelerini kullandı.
Bandırmada gözle görülmüyor gibi olsa da uyuşturucu kullanımın hat safhada olduğunu belirten Bilir, ?2015 ve 2016 senesinde çok sayıda vaka meydana geldi. 1-1,5 sene içerisinde 3 gencimiz hayatını kaybetti. Yine geçen günlerde gazetelerde okuduk. Otoparkta bir madde bağımlısının cansız bedeni bulundu. Bonzai maddesi kullanıp girdiği kriz sonucu Acil Servise kaldırılan tedavi sonucu hayatta kalan onlarca gencimiz var. Bu konuda Bandırma siyasetçisi, bürokrasisi, emniyeti ve STK´lar el ele vererek mutlaka bir eylem planı içerisine girmeli. Yoksa Bandırma´nın geleceğinde beklenen nüfus ve büyüme oranları ile birlikte uyuşturucu kullanımının ve satışının da artış göstermesi Bandırma için felaket olabilir.? dedi.
Dernek olarak bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Bilir, ?Önümüzde ki periyotta okul çevrelerine bu konuda uyarıcı ve farkındalık yaratacak afişlerle bir çalışma yapmak istiyoruz. Bandırma halkı da bu konuda daha duyarlı olmalı daha önce bu konuda yapılan eylem ve yürüyüşlere de maalesef yeterli katılımın olmadığını gördük. Hayatını kaybeden çocuklar gençler Bandırma´nın gençleri hepimizin çocukları. Hep birlikte el ele verelim.? şeklinde konuştu.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli