Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BAÇEM´de öğrenerek üretime geçtiler

BAÇEM´de öğrenerek üretime geçtiler

İvrindi İlçesi Ayaklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BAÇEM´in ?Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği? kursu sayesinde öğrendikleri lavanta yetiştiriciliğinden katma değeri yüksek ürünler üretiyo

İvrindi İlçesi Ayaklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BAÇEM´in ?Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği? kursu sayesinde öğrendikleri lavanta yetiştiriciliğinden katma değeri yüksek ürünler üretiyor.
Bu yıl ki hasada; İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça da katıldı.
Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)´in ?Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği? kursuna katılan İvrindili çiftçiler, katma değeri yüksek ürünler üretiyor.
2018 yılında katıldıkları kurs sayesinde lavanta yetiştiriciliğini öğrenen İvrindi İlçesi Ayaklı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı´ndan aldıkları fide desteğiyle işe başlayarak bugün yaklaşık 11 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve 4 bin metrekare ekili arazi üzerinde bulunan lavanta bahçelerinde üretim gerçekleştiriyor. Alternatif gelir kaynağı oluşturan lavantayla gelirlerini artan çiftçiler; lavanta yağı, lavanta hidrosolü, lavanta sabunu, lavanta kesesi, lavanta tacı ve lavanta fidesi satışında bulunuyor.
İvrindi´nin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve ilçenin çehresini değiştiren lavanta bahçelerinde hasat gerçekleştiren çiftçileri; İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça yalnız bırakmadı.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak her kesime hitap ederek üretime teşvik edeceklerini belirten Akça ?Bununla birlikte projeleri toprakla buluşturup kazanca dönüştürmek bizim en büyük temennimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürecek.? diye konuştu.
Kalkınmak, kazanmak ve teşvik amaçlı her girişimin destekçileri olacaklarını dile getiren İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ?Arpa, buğday, gibi klasik tarım ürünlerinin dışında lavanta gibi oldukça önemli bir seviyede gelir sağlayan bir değerin üretiminin ilçe sınırlarımız içerisinde gerçekleştiriliyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hemşerilerimizin bu alandaki başarısını yakından takip ediyorum. Hemşerilerimiz lavantayı sadece üretmekle kalmıyor; sabun, yağ, kolonya ve kozmetik ürünler başta olmak üzere birçok farklı alanda değerlendirip kazanç elde ediyorlar. Hayatımızda sağlık ve kozmetik anlamında önemli yer edinen lavanta ve bunun gibi güzel projelerin hayat bulması, devamlılığın sağlanması için desteğimiz her zaman sürecek.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli