Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BAÇEV Kongreye gitti

BAÇEV Kongreye gitti

Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) başkanlığına yeniden Berrin Gençoğlu seçildi.

Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV) başkanlığına yeniden Berrin Gençoğlu seçildi.
23 yıl önce 1996´da kurulan vakfın 12. olağan genel kurulu dernek merkezinde gerçekleştirildi.
Divan başkanlığını kurucu üyelerden Ethem Semih Erdem´in yaptığı genel kurulda 2 yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren BAÇEV Başkanı Berrin Gençoğlu, ünlü sanatçıların rol aldığı tiyatro oyunları ve yurt içi- yurt dışı gezi etkinlikleri ile derneğe gelir kazandırıp, öğrencilere burs verdiklerini söyledi.
Kurucu üyelerin ve hayırseverlerin de burs konusunda kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayan Gençoğlu, "Beş orta öğretim öğrencisine aylık 125,28 lira, üniversite öğrencisine 250 lira burs verdik. Ayrıca 30 öğrenciye ders bursu verildi" dedi.
Burslu öğrenciler için BASİAD´ın katkılarıyla Ankara gezisi düzenlediklerini ve gençlere Atatürk´ün Ankara´sını, cumhuriyet değerlerini göstermeye çalıştıklarını belirten Gençoğlu, "Yine öğrencilerimizin okuması için de onlara Tivoli Kitabevi´nin ve Kamuran Sevgil´in katkıları ile Yılmaz Özdil´in ´Mustafa Kemal´ adlı kitabını hediye ettik. Köy Enstitüleri´nin kuruluş yıldönümünde ise Öner Yağcı´nın ´Büyük Oğul Efsanesi´ adlı kitabını dağıttık. Sendikacı Barbaros Özüpek´in vefat eden ağabeyi Yavuz Özüpek´in anısının yaşatılması için onun kitapları ile vakfımızda kitaplık oluşturduk" dedi.
Güç koşullarda vakfı ayakta tutmaya çalıştıklarının altını çizen Gençoğlu, kurucu üyelerin vakfa sahip çıkmasıyla çok daha güzel işler yapmak istediklerini söyledi.
Genel kurulda çağdaş eğitim yolunda BAÇEV´le birlikte olan, vakfa ve burslu öğrencilere katkı sağlayan isimlere de teşekkür belgesi verildi.
Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda yeni yönetim kurulu Berrin Gençoğlu, Hayriye Özyurt, Ahmet Özdemir, Dursun Erkoç, Akın Türkmen, Memet Koşar ve Tuğçe Çallıoğlu´ndan oluştu. Denetleme Kurulu´na ise Erol Kartaner, Tülin Aşkun ve Ayşe Çakar seçildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BAÇEV Kongreye gitti
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli