Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BAÇEYÖB, Başkan Okun başkanlığında toplandı

BAÇEYÖB, Başkan Okun başkanlığında toplandı

Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB), toplantısı Balıkesir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB), toplantısı Balıkesir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Balıkesir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB) Başkanı İsmail Ok`un başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Birlik Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, Birliğe bağlı ilçe ve belde belediye başkanları ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.
Birliğin 2014 yılı yatırım planı ve çalışma programı, Birlik Başkanı İsmail Ok, tarafından görsel bir sunum halinde katılımcılara anlatıldı. 
Başkan Ok, sunumunda, Katı Atık Yönetimi Projesi inşaatlarının % 80`inin tamamlandığını, Tıbbi Atık Sterilizasyon Ünitesi, Kimyasal Atık Toplama Ünitesi, Kompost Tesisi ile Atık Su Arıtma Tesisi inşaatlarının başladığını ve yılbaşına kadar işlemlerin bitirilmesinin planlandığını söyledi. 
Başkan Ok, "Lot 1" adı verilen çöp depolama alanında, atık gazların deşarjı için gaz bacaları konulduğunu ve ilerideki yıllarda bu gazlardan elektrik elde edilebilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarının da tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi. 
Üstü kapatılan çöp depolama alanının yüzeyinin yeşillendirileceğini söyleyen Başkan Ok, Balıkesir il merkezinde 100 bin metrekarelik çöp sahasının 37 bin metrekarelik kısmının rehabilite edildiğini, birliğe üye Susurluk, Kepsut ve Pamukçu`nun çöp depolama alanlarının il merkezindeki depolama alanına taşındığını belirtti. 
Başkan Ok, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kepsut, Susurluk ve Pamukçu`da yapılan rehabilite çalışmaları sonucunda Kepsut Deresi, Susurluk Çayı`nın daha fazla kirlenmesi önlendi. İvrindi ve Savaştepe`nin çöp sahaları proje gereği yerinde rehabilite edilirken Bigadiç`te çalışmalar sürüyor. Bu sahaların rehabilitasyonu tamamlandıktan sonra bu alanlarda yeşillendirme çalışmaları yapılacak. Proje kapsamında kurulacak olan Kompost Tesisinde ise, organik atıklar değerlendirilerek gübre haline getirilecek ve bu gübre, park ve bahçe işlerinde kullanılacak."
Birlik Başkanı İsmail Ok`un ardından söz alan Birlik Müdürü Ali Öztozlu, birliğe, proje kapsamında, mali değeri 20 milyon liraya yaklaşan yeni araçlar ve çöp konteynerleri alınacağını söyledi. Yapılan çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde, Bigadiç`te transfer istasyonunun temelinin atılacağını, Susurluk`taki transfer istasyonunun yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 
Büyükşehir sürecinde, Balıkesir`deki tüm birliklerin kapatılacağını kaydeden Öztozlu, "Balıkesir`de kapatılmayacak olan tek birlik BAÇEYÖB olacak. Şu anda Bandırma ve Edremit`te katı atık konusuyla ilgilenen iki ayrı birlik mevcut. Ancak Büyükşehir uygulamasıyla bu birlikler de kapatılacak. Bu kapatılan birliklerin projelerinin BAÇEYÖB tarafından devam ettirilmesi ile ilgili bakanlığın bize gönderdiği bir yazı bulunmakta. Başkanımız da bu talebi uygun gördü. BAÇEYÖB bundan sonra daha büyük projelere imza atmaya devam edecek." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli