Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BAGFAŞ yine zarar etti

BAGFAŞ yine zarar etti

Ortaklara bu yıl da kâr payı yok

BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.´nin 49. genel kurulu fabrika sosyal tesislerinde yapıldı. Genel kurulda, 2018 yılında da zarar etmesi nedeniyle bu yıl da ortaklarına kâr payı dağıtmaması kararı alındı. Böylece BAGFAŞ, üst üste dördüncü yıl da kâr payı dağıtamayacak.
Av. Hasan Tozun´un divan başkanlığında gerçekleşen genel kurulda konuşan BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve murahhas aza Yahya Kemal Gençer, çeşitli konularda bilgi verdi. Şirketlerinin ana sermayesinin 45 milyon lira olduğuna dikkati çeken Gençer, ?Bu zararımız işletme finansmanımızın zararı değil. Zararımız, yeni yatırımlarımızın kur farklarından ortaya çıktı? dedi.
Hâlen 180 milyon Euro´luk yatırım değeri bulunan fabrikaya sahip olduklarına işaret eden Gençer, geçen yıla göre 3 kat fazla olan 156 bin ton CAN gübresini iç ve dış piyasaya pazarladıklarını, bu gübre üretiminin yüzde 80 oranıyla, başarıyla sürdüğünü belirtti.
Gençer, gübre fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:
?Bunun en önemli nedenlerinin başlarında Türk lirasının dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi geliyor. 2 yıldan beri fosfatlı gübre üretme yasağı da olumsuzluklar yarattı. Tarım Bakanlığı, gübre politikasını iyi yönetemedi. Ekonomi Bakanlığı ise ne yazık ki gübreyi stratejik bir ürün olarak görmüyor. Bu ekonomik sıkıntılara rağmen işçi çıkarmadık. Son 2 yılda, işçilerimize 20 milyon lira maaş ödedik. Biz, şirket olarak sırasıyla devlet, millet ve sonra da ortaklarımızın çıkarlarını düşünüyoruz. Gübre sanayiinin en eski kuruluşuyuz.?
TARIM ALANLARINI KORUMAK ZORUNDAYIZ
Ülkemizin, tarım alanlarını koruması gerektiğinin altını çizen Gençer, şöyle konuştu:
?Tarım alanlarına fabrika kurma yanlışından vazgeçmeliyiz. Örneğin, bir dönemler Merinos Çiftliği arazisine Pejo fabrikası kurulması gündeme geldi. Böyle iş olur mu? Verimli tarım arazisine otomobil fabrikası kurulmaz. Pejo fabrikasını Çaloba Bayırı´na kur. Şimdi de öğrendik ki, Çaloba Bayırı ağaçlandırma sahası ilan edilmiş. O alanda ağaçlandırma olmaz. Çiftçi sayısı artmadıkça ülkemizdeki domates, patlıcan fiyatları ucuzlamaz.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BAGFAŞ yine zarar etti
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli