Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

BAGFAŞtan iftar

BAGFAŞtan iftar

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.nin (BAGFAŞ) geleneksel iftar yemeğine çok kalabalık bir topluluk katıldı.

Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.`nin (BAGFAŞ) geleneksel iftar yemeğine çok kalabalık bir topluluk katıldı.
Şirketin tesislerinde gerçekleşen yemekte Balıkesir Milletvekilleri M. Cemal Öztaylan, Namık Havutça ve Haluk Ahmet Gümüş, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Aksakal Belediye Başkanı Üstün Taşdemir ve Karşıyaka Beldesi Belediye Başkanı Kadir Gedik ile BAGFAŞ kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Recep Gençer de hazır bulundu.
Yemekte konuşan BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, Almanya`dan alınacak toplam 160 milyon Euro`luk krediyle yapılacak tesislerin temelinin eylül veya ekim aylarında atılacağını açıkladı. Gençer, şunları söyledi:
 "Bugün, yıllardan beri üzerinde çalıştığımız amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat tesislerinin kuruluş müjdesini bir kere daha sizlerle paylaşmak istedim Allah kısmet ederse eylül veya ekim ayı gibi kısa bir zamanda Türkiye`nin ilk stabilize granüle amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitrat (CAN) tesislerinin temelini atacağız. Bu tesisler, yılda 660 bin ton granüle kalsiyum amonyum nitrat üretecektir. Tesislerin toplam maliyeti 140 milyon 750 bin Euro, yabancı yatırımcıya anahtar teslimi, 20-25 milyon Euro`su bizim burada yapacağımız işler olmak üzere 165 milyon Euro tutarındadır.  Bu 140 milyon 750 Euro`nun yüzde seksen beşinin finansmanını Alman Hermes Firması kredisi ile sağladık. Kredi, 13 yıl gibi uzun vadeli bir kredidir. İlk 3 yılı ödemesiz olup, geri kalan kısmı 10 yılda 20 taksitle ödenecektir. Kredinin maliyeti ise yıllık sabit faiz yüzde 3,012`dir. Bu kredi alınırken Bagfaş`tan ne bir ipotek, ne bir garanti mektubu, ne de herhangi bir kefalet istenmiştir. Bu tamamen kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin, Türk ekonomisine duyulan güvenin,  Bagfaş`a duyulan güvenin,  Bagfaş işçisinin, Bagfaş mühendislerinin ve Bagfaş çalışanının katma değerinin bir göstergesidir. 
28 ay gibi çok kısa bir zamanda temelini atacağımız bu tesislerde günde 1200 ton nitrik asit, 1550 ton granüze amonyum nitrat ve de 2000 ton kalsiyum amonyum nitrat gübresi üretilecektir. Bu üretilen gübreler Türkiye iç pazarına sunulacağı gibi, dünyanın dört bir tarafındaki ülkelere iyi niyet mektubu veren firmalar tarafından sunulacaktır."
İftardan sonra yemek duasını Bandırma Müftüsü Cahit Çetin yaptı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli