Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bağışlanan ev Edremit tarihine ışık tutacak

Bağışlanan ev Edremit tarihine ışık tutacak

Edremit ilçesinde Osmanlı Liyakat Nişanına sahip Şair Naci Kasım Efendi´nin 1905 yılında Kuvayi Milliye Kahramanı oğlu Ruhi Naci Sağdıç için yaptırdığı tarihi ev Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan´ın girişimleri ile varisleri tarafından Edremit Belediy

Edremit ilçesinde Osmanlı Liyakat Nişanına sahip Şair Naci Kasım Efendi´nin 1905 yılında Kuvayi Milliye Kahramanı oğlu Ruhi Naci Sağdıç için yaptırdığı tarihi ev Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan´ın girişimleri ile varisleri tarafından Edremit Belediyesi´ne bağışladı.
1905 yılında Şair Naci Kasım Efendi´nin Kuvayi Milliye Kahramanı oğlu Ruhi Naci Sağdıç için yaptırdığı, Edremit Gazetesi´nin sahibi Emrah Sağdıç ve Fotoğraf Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç´ın büyüdüğü ev varisleri; Ozan Sağdıç, Sencar Sağdıç, Sibel Güreli ve Alev Katırcı tarafından Edremit Belediyesi´ne bağışlandı.
Evin bağışı için Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ozan Sağdıç ve Sibel Güreli arasında protokol imzalanan protokol imza töreninde Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Elman ve Edremit Belediyesi Ayşe Sıdıka Erke Müze Sorumlusu Cumhur Dokur da bulundu. İmzalanan protokol kapsamında kültürel ve tarihi olaylarına tanıklık eden değerli ev, Edremit Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldıktan sonra ?Sağdıçlar Anı Evi? olarak hizmet verecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu