Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bağışlanan organlarıyla yedi hasta yaşama tutunacak

Bağışlanan organlarıyla yedi hasta yaşama tutunacak

Gönen´de geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren Caner Öner 7 kişiye organları ile Umut oldu.

Gönen´de geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren Caner Öner 7 kişiye organları ile Umut oldu.
Tedavi gördüğü Bandırma Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Caner Öner´den alınan kalp, akciğer, karaciğer, böbrekler ve kornealar Ankara ve Bursa´da organ bekleyen yedi hastaya nakledilecek.
Öner´in kalp, akciğer, karaciğer, böbrekleri ve korneaları Ankara ve Bursa´da organ bekleyen yedi hastaya nakledilmek üzere alındı.
Geçirdiği tek taraflı motosiklet kazası nedeniyle Bandırma Devlet Hastanesi´ne kaldırılan ve daha sonra beyin ölümü gerçekleşen Caner Öner´in organları ailesi tarafından bağışlandı. Bunun üzerine Öner´in kalbi, karaciğeri, böbrekleri, akciğerleri ve korneaları Ankara ve Bursa´dan gelen doktorlar tarafından çıkarıldı.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersin Atıcı gazetecilere yaptığı açıklamada Caner Öner´in Gönen Devlet Hastanesi´nden beyin kanaması nedeniyle acil yoğun bakım ünitesine getirildiğini söyledi.
Atıcı, ?Dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle görüşülerek kendilerinin organ nakli konusunda oluru alındı. Bursa Organ Nakli İl Koordinasyonu´na haber verildi. Neticesinde bütün tıbbi işlemler yapıldı. Hastamızın yedi organı çeşitli hastanelere gitmek üzere işlemleri tamamlandı. Kalp ve akciğerler Türkiye İhtisas Hastanesi´ne uçak yoluyla, karaciğer Uludağ Tıp Fakültesi´ne, böbrekler ve kornealar Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine nakilleri gerçekleştirildi. Bandırma Devlet Hastanesi olarak bu ulvi görevde bize yardımcı olan yakınlarına teşekkür ederiz ? dedi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli