Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bahçeli Balıkesirde hükümete yüklendi

Bahçeli Balıkesirde hükümete yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesirde partililerine seslendi. 30 Mart seçim çalışmaları için Balıkesire gelen MHP Lideri Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından yenilenen Milli Kuvvetler Caddesini hizmete açtı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir`de partililerine seslendi. 30 Mart seçim çalışmaları için Balıkesir`e gelen MHP Lideri Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından yenilenen Milli Kuvvetler Caddesi`ni hizmete açtı. MHP lideri Bahçeli, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin geçmiş dönemlerde yapılanlar kadar önemli olduğunu ancak onlardan fazla farklı anlamlar yüklendiğini bildirdi. Bahçeli, 30 Mart seçimlerinde tüm gençlerin demokratik haklarını kullanmasını istedi. Gençlere toplantılar yapmayı öğütleyen Bahçeli, "Ancak sokağa düşmeyin. Sokaklar karanlıktır, tinercisinden ajan provokatörlere kadar hepsi var. Taşı kime atıyorsan at ama esnafın camına niye atıyorsun? Taş atacağınız yere sandığa gidin mührü vurun" diye konuştu. 

Bahçeli daha sonra Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve partilileriyle bir süre Kuva-yi Milliye Caddesi`nde yürüdü.
MHP Lideri İvrindi`de
Bahçeli, İvrindi ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin, ülkenin her açıdan geleceğini şekillendirecek ölçüde öneme sahip olduğunu söyledi.
Ülkede 11 yıldır çeşitli uygulamalara imza atıldığını belirten Bahçeli, "Hak, hukuku çiğneyenler şimdi bir Milli Eğitim Kanunu çıkartıyorlar. Müsteşarın dışında 40 bine yakın bürokratı dışlıyorlar, öğretmenleri dışlıyorlar. Yandaşların öğretmen olacak, garibin oğlu sokakta gezecek" ifadesini kullandı.
Devlet Bahçeli Havran`da
Havran ilçesine geçen Bahçeli, ilçe meydanında hitap ettiği halka hükümetin ülkeyi yönetemez hale geldiğini ileri sürdü.
Bahçeli, şöyle devam etti: "Sizlere söz veriyoruz. Andımızı tekrar okutacağız, `Ne mutlu Türküm` sözünü her yere yazacağız. Mutlaka yolsuzluk ve rüşvetin hesabını soracağız."
Bahçeli Edremit`te
Edremit ilçesine gelen Bahçeli, ilçe meydanında seçim otobüsünün üzerinden kalabalığa konuştu.
Bahçeli, Başbakanın milletin teveccühünü anlayamadığını, yorumlayamadığını, sorunlarını çözme gayretine girmediğini öne sürdü.
Bahçeli, 17 Aralık 2013`teki operasyona da değinerek, şunları kaydetti:
"41 kişi tutuklandı. İçlerinde bir büyük bankanın genel müdürü var. 4,5 milyon doları evinde ayakkabı kutusunda saklamış. Bir bankanın genel müdürünün evinde, bankada kasada bulunabilecek ölçüde bu kadar para niçin bulunur? Arkasından bir bakmış, 4 bakan ve çocukları işin içinde. Onların evinde 7 kutu var, içinde dolarlar var. İmar yolsuzlukları, ihale hırsızlıkları, yolsuzluk ve rüşvet, sonunda da İran`dan bir çocuk gelmiş, 29 yaşında, 4 bakanı avucunun içine almış, rüşvetle oynatıyor. Çocuklarına, sağa sola iş takip ettiriyor."
Dün "Komplo yaptılar" diyenlerin, şimdilerde ise "montaj" iddiasında bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Bu montaj ise araştır, başbakan sensin. Kurumları ele geçirdin, her türlü teknoloji senin elinde, bu konuşmanız montaj mı değil mi öğren. Ses mühendisleri bile var. Bunu araştır, ortaya koy. Allah vere de öyle ola, yoksa bir başbakanın bu rezalette olması, millet olarak ağırımıza gidiyor" dedi.
Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstanbul`da üçüncü köprüyü yapıyorsun, ihaleyi kimin aldığı belli, havaalanı ihalesini kimin aldığı belli, kanal açmaya çalışıyorsun öyle. AKP`ye geldiklerinde cılız olanlar, şimdi maşallah tosun olmuşlar. O kadar da etli sütlüler ki Erdoğan, `Ben televizyon ve gazete almak istiyorum` diyor, `100 milyon dolar gönderin` diyor, gönderiyor. Bunlar doğru, yanlış ama söyleniyor. İçlerinde bir edepsiz var, milletimize sövüyor. Bunlar doğruysa felaket, değilse açığa çıkması lazım, aklanmaları lazım. Nereye gidersen git MHP iktidarında bu milletin hakkı senden sorulacaktır."
İranlı iş adamının serbest bırakıldığını hatırlatan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: dışarı çıkardılar. Gazetelerde manşet, adam masummuş da haberimiz yok. Hesabı sorulmalı. Nerede? Sandıkta. 30 Mart`ta gidip Erdoğan`a uyarıda bulunmak gerekir."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli