Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bahçeli Balıkesire geldi

Bahçeli Balıkesire geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğanın gizli bir gündemi olduğunu, Başbakanın bu gizli gündemi halktan sakladığını, gündemin içe-riğinin terör örgütü ile alakalı olduğunu ileri sürdü.

Referandum mitingi için 26 Ağustos Perşembe günü Balıkesir`e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin ilk durağı Balıkesir Belediyesi oldu.
Mahalli seçimlerde Balıkesir Belediye Başkanlığı`nı kazanan MHP adayı İsmail Ok`u makamında ziyaret eden Devlet Bahçeli, Ok ve ekibini kutladı. Genel Başkanını kapıda çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı İsmail Ok, makamında çalışmalarıyla ilgili Bahçeli`ye brifing verdi.
Gazetecilerin dışarıya çıkarıldığı belediye ziyaretinin ardından miting alanına gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Herkesin arzuladığı siyasi partiyi desteklemesinin en doğal hakkı olduğunu belirten Bahçeli, tüm vatandaşları 12 Eylül tarihinde sandık başına giderek oy kullanmaya çağırdı. İktidar partisinin bu süreçte gerilim politikası uyguladığını belirten Bahçeli, 8 yıllık AK Parti iktidarının başarısız olduğunu iddia etti. Bahçeli, "son 8 yılda AK Partiye yandaşlık yapmış olanlar haksız şekilde servetine servet katmış durumdadır. Bunun üzerini örtüp siyasi ve stratejik taktik uygulamaktadırlar. İlerici-gerici, laik-anti laik diye Türkiye`yi bölme gayreti içerisindeler. İnsanları inanç temelinde farklılıklara yönlendiriyorlar. Bölücü terör hala başımızda, şehitlerimiz olurken hala sayın Başbakan etnik temelli bölücülere bilerek veya bilmeyerek meydan veriyor. Bugünkü AK Parti yönetimini uyarabilirsiniz. Temmuz 2011`de de iktidarı değiştirebilecek bir yol haritasını çizmiş olabilirsiniz. Bu tarihi iyi değerlendirmelidir. Ama tüm bunları yaparken de ayrışmalara, cepheleşmelere dikkat ediniz" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1982 Anayasası`nın % 92 evet ile kabul edilirken % 8 hayır oyu kullanıldığını hatırlatıp şunları kaydetti:
"1982 Anayasası`na ülkenin % 8`i ret oyu verdi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, partiyi kurarken, milli görüş gömleğini çıkarıp atarken bu % 8`lik retçiyle mi kurdu partiyi? % 92 evet te ne kadar AK Partili oy kullandı açıkla. 17 defa değişiklik için gayret gösterilmiş. 15 değişiklikte toplam 85 madde değişti. 82 Anayasası 177 maddeden 85`i değişti. Şimdi 29`unu değiştirmek için gayret gösteriyorsun. Bunu yaparken de 12 Eylül`ü yerle bir ettiklerini söylüyorlar. Maalesef buna inananlar da var. 1982 Anayasası`nın maddelerini değiştiren o günkü iktidarların 12 Eylül`ü nasıl ezdiklerini görmeyecek bugün kalkıp ülkücü şehitler üzerinden istismar yapacaksınız. İster evet verirsiniz, ister hayır oyu verirsiniz. Çünkü ülke senin, karar da senin olacaktır. Geçici 15b Madde`nin 2. fıkrasında değişiklik yapan MHP`ye `12 Eylül`ü eziyorsunuz` diye teşekküre gelemeyenler televizyonlarda ülkücülük adına istismarlarda bulunuyor. Demek ki bunun ardında bir oyun var, bu oyunu görün. Başta AKP`ye oy verenler, kararsızlar bu oyunu görmelidirler. 29 madde olayı gerçekte gizli bir gündemi içeriyor. Kömür, fasulye, yoğurt, buzdolabıyla milleti kandırma. Mecliste uzlaşma için siyasi partilerin görüşleri alınsın. Demokratik uzlaşma için mutabık olmak varken, 29 maddeyi AK Parti milletvekilleriyle hazırlayıp dayatması, 336 oyla bu değişikliği yapıp milletin huzuruna geliyor. Sayın Başbakan niye böyle yapıyorsun? nedir senin gizli gündemin? Açıklayamıyorsan biz gerçekleri aralarız. Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun yapısını niye değiştiriyorsun? Bugünkü HSYK`ya güvenmiyor. MHP`ye yalan ve iftiralarda bulunuyor. Türkiye`yi okyanus ötesine, Avrupa Birliği`ne peşkeş çeken zihniyetin hesabını bir bir soracağız. 12 Eylül`de anayasa değişikliği yapılacaksa yapılır, niye seçim havasına sokuyorsun. Başbakanın evet te tereddüt ve kaygısı var. Devletin ne imkanı varsa kullanıyor. Ama işte yalın ve dürüst, iftara 1 saat kala meydan burada. Bu iktidara dur demek, uymak lazım. Bu görev öncelikle AK Partililere düşüyor. Açılımın içeriğini anlat diyecekler, gizli gündemi anlat diyecekler."
Bahçeli CHP`ye de çattı, MHP ile CHP`nin arasına genel af girdi
MHP lideri Devlet Bahçeli Balıkesir`deki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun Tunceli`de dile getirdiği genel af ve seçim barajıyla alakalı vaatlerine tepki gösterdi. Devlet Bahçeli, "Böyle bir ortamda genel aftan söz etmek bir gaflettir. Barajın aşağı çekilmesi ikinci gaflettir. Siyasi partiler dikkatli olmalıdırlar. Herkes bu manada haddini bilmelidir. MHP olarak bu anayasa değişikliğine geleceğimiz için daha huzurlu bir Türkiye, istikrarlı bir Türkiye başlangıcı için hayır diyoruz" dedi.
Konuşmasının sonunda halka karanfil atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde biten mitingin ardından iftar programına katılmak üzere Bursa`ya geçti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli