Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bahçeşehir Koleji´nde tahliye ve söndürme tatbikatı

Bahçeşehir Koleji´nde tahliye ve söndürme tatbikatı

Bandırma Bahçeşehir Koleji´nde düzenlenen tahliye ve söndürme tatbikatında 740 öğrenci okulu 2,5 dakikada terk etti.

Bandırma Bahçeşehir Koleji´nde düzenlenen tahliye ve söndürme tatbikatında 740 öğrenci okulu 2,5 dakikada terk etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bandırma Grup Amirliği tarafından 2018 yılı içerisinde toplamda 660 yangına müdahale, 64´ü trafik kazası olmak üzere 447 kurtarma gerçekleştirilirken, olaylar sonucunda 367 vatandaş ve 258 hayvan bulundukları olumsuz durumlardan kurtarıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, olası yangına hazırlık yönündeki hassasiyetini, gerçekleştirdiği çalışmalarla sürdürüyor.
Eğitim öğretim yılı boyunca, 4. ve 8. sınıflara 1 ders saati boyunca itfaiyecilik mesleğinin tanıtımı, yanma ve yangın bilgisi konularında ki eğitimin yanı sıra, kurum ve okullardan gelen talep doğrultusunda tahliye ve söndürme tatbikatları gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bandırma Grup Amirliği Bahçeşehir Koleji´nde dün tahliye ve söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta personelin ve öğrencilerin bilinçli ve eğitimli davranışı dikkat çekti.
Tatbikat sonrasında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bandırma Grup Amiri tarafından, olası yangın anında yapılması gerekenler hakkında Bahçeşehir Koleji personel ve öğrencilerine bilgi verildi.
İtfaiye Grup Amiri Mustafa Demir, bilgilendirmede ilk olarak yangın anında yapılması gerekenlerle ilgili personele ve öğrencilere hayat kurtaran bilgiler aktardı.
Yangını fark eder fark etmez hemen bulunulan yerden çıkış yollarını kullanarak kendilerini toplanma bölgesine atmaları gerektiğini anlatan Demir, aynı anda durumla ilgili diğer öğrencileri, öğretmenleri ve itfaiyeyi haberdar etmelerini istedi.
Zira geç kalınan bir ihbarın daha büyük zararlara sebebiyet verebileceğini, kaçış yollarını kullanamadıkları takdirde dumansız bir alanda kendilerini korumaya gayret etmelerini söyledi. Dumandan kaynaklı zehirlenmelerin ve boğulmaların alevlerden daha fazla can aldığını dile getiren Demir, geçen yıl içerisinde gerçekleştirilen müdahale ve faaliyetler hakkında da bilgiler verdi.
Bandırma Grup Amirliği tarafından 2018 yılı içerisinde toplamda 660 yangına müdahale, 64´ü trafik kazası olmak üzere 447 kurtarma gerçekleştirildiğini, olaylar sonucunda 367 vatandaş ve 258 hayvanın bulundukları olumsuz durumlardan kurtarıldığını söyleyen Demir, bunun yanı sıra diğer görevleri çerçevesinde 100 su baskını, 221 pankart asımı, 59 baca temizliği, 1545 ton su naklinin yapıldığını aktardı.
Yangın anında ve sonrasında güçlü bir teşkilat olduklarını dile getiren Demir, yangın öncesinde de verilen eğitimlerle son yıllarda tamamen yanan binalarda on kat gibi bir azalmanın meydana geldiğini söyledi. Eğitime bu yüzden fazlasıyla önem verdiklerini, 2018 yılı içerisinde Bandırma Grup Amirliği olarak yaklaşık 7 bin kişiye temel yangın güvenliği konusunda eğitim verdiklerini dile getirdi.
Olası bir yangına nasıl müdahale edilir, yangın anında yapılması ve alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilerin verildiği tatbikatta yangın tüpleri ile uygulamalı yangın söndürme eğitimi de gerçekleştirildi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli