Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bakan Çelik süt üreticilerinin sorunlarını dinledi

Bakan Çelik süt üreticilerinin sorunlarını dinledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, belirli aralıklarla gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri kapsamında bu kez de süt üreticilerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, belirli aralıklarla gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri kapsamında bu kez de süt üreticilerinin sorun ve taleplerini dinledi.
Bakan Çelik, sanayici ve süt üreticisi arasında yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması ve süt üretiminin bir düşüş yaşanmadan aynı şekilde devam etmesi konularında atılacak adımlar ile alınacak tedbirlerin kısa bir zaman içerisinde netlik kazanacağını belirtti.
Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter´dan süt ürünleri üreticilerine yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü.
Bakan Çelik, dün 14.00 ile 15.00 saatleri arasında 0 530 104 37 80 no´lu hattan yaptığı görüşmelerde, yaklaşık 40 süt sektörü üreticisinin talep ve sorunlarını dinledi.
Bakan Çelik´i Gönen´den arayan ve aynı zamanda yerel bir kooperatifin de başkanı olan Mustafa Akova ise soğutma bedelleriyle ilgili sıkıntılarını iletti. Şap aşılarının henüz kendilerine ulaşmamasıyla ilgili mağduriyet yaşadıklarını belirten Akova, bu konuda destek istedi. Bakan Çelik ise Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü´nü arayarak şap aşılarının bölgeye ulaştırılması talimatını verdi.
Bakan Çelik görüşmelerin ardından yaptığı değerlendirmede belirli aralıklarla yapılan bu telefon görüşmelerinin ?öylesine? yapılmadığını, işlevsel olarak ele alındığını belirterek şunları söyledi:
Daha önce yapılan telefon görüşmelerinden elde edilen bilgilerin değerlendirilmesiyle önemli adımların atıldığını da belirten Bakan Çelik sözlerine şöyle devam etti: ?Sanayici ve süt üreticisi arasında yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması ve süt üretiminin bir düşüş yaşanmadan aynı şekilde devam etmesi konularında atılacak adımlar ile alınacak tedbirleri kısa bir süre içerisinde netleştireceğimizi ifade ediyorum.?
Geçtiğimiz haftalarda üreticilerin talep ve sorunlarını doğrudan dinlemek amacıyla belirli aralıklarla telefon görüşmesi uygulaması başlatan Bakan Çelik, bu uygulamasını önümüzdeki haftalarda da sürdürecek.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı