Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bakan Kurum, Erdek´le ilgili projelerini açıkladı

Bakan Kurum, Erdek´le ilgili projelerini açıkladı

Erdek-Tatlısu Mahallesi´nde 400 konutluk örnek proje gerçekleştireceklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, maliyeti 20 milyon lirayı bulacak Erdek Atık Su Arıtma Tesisi projesinin de Nisan ayında ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Erdek-Tatlısu Mahallesi´nde 400 konutluk örnek proje gerçekleştireceklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, maliyeti 20 milyon lirayı bulacak Erdek Atık Su Arıtma Tesisi projesinin de Nisan ayında ihalesinin yapılacağını bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Erdek İlçesi Tatlısu Mahallesi´nde 87 hektarlık bir alana, hem Erdek hem Bandırmalı vatandaşların yararlanması için yaklaşık 400 konutluk örnek projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.
Bir dizi açılış için Balıkesir´e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir´de vatandaşlara bez torba dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Bakan Kurum, vatandaşlara kolaylık sağlayacak bez torbaları kendi dağıttı. 

Bakan Kurum, "AK Parti olarak seçim kampanyalarımızda sıfır atık logosunun ve poşetin zararlı olduğu uyarılarının olduğunu hatırlatırım. Şu an % 60-65 oranında azalan poşet kullanımını daha da azaltmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bez torbalara daha kolay ulaşmasını istiyoruz." dedi.
Valilikte gerçekleştirdiği Balıkesir İl Danışma Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Kurum, "Balıkesir çok büyük bir büyüme potansiyeline sahip. Bu gelişmeyi biz de düzenli olarak yürütmek istiyoruz. Çarpık kentleşme olmadan çarpık sanayileşme olmadan ve yaptığımız işleri karşısında geçip baktığımız da iyi ki yapmışız dediğimiz işler olması çerçevesinde planlamaya gayret gösteriyoruz. Bu planlama çerçevesinde Altıeylül Gaziosmanpaşa Mahallesi´nde yaklaşık 263 hektarlık alanda 10 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştireceğiz. Bu alanın biraz kuzeyinde bir organize sanayi bölgemiz var. Hem orada çalışan vatandaşlarımıza hem alt gelirli vatandaşlarımıza hem de orta gelirli kesime hitap edecek bir proje olacak. İlk etapta 1.000 konutun projesine başlıyoruz. Gümüşçeşmede 46 dönümlük bir arazimiz var. Bu araziyi de yine şehrin mimarisine uygun proje ile yaklaşık 400 bağımsız bölümden oluşacak. Burada ürettiğimiz rezerv konutları yine şehrin merkezindeki kentsel dönüşüm alanındaki rezerv konutlar olarak kullanacağız. Bu sayede şehrimize yeni meydanlar yeni parklar kazandırıp vatandaşlarımızın sosyal anlamda yeni alanlar sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi´nin başlattığı Avlulu Evler ve İnşaatçılar Çarşısı projesi için Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül Belediyesi ve İl Bank Genel Müdürlüğü yapacakları protokol kapsamında burada 900 konut 400 dükkan projesini çok kısa zamanda vatandaşlarımızın rızası çerçevesindeki % 63 bir uzlaşma söz konusu. Bu projeyi de hızlı bir süreçte gerçekleştireceğiz." dedi.
Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: "Çamlık mevki daha önce Büyükşehir belediyemizin başlattığı yaklaşık 400 dönüm araziye şimdi de 350 dönüm hazineye ait araziyi vermek suretiyle 750 dönüm bir millet bahçesini Balıkesir´e kazandıracağız. Bu alanda yürüme yolları, bisiklet yolları millet kıraathanesi ve sosyal alanlar olacak. Bandırma´da Entegre su projesi kapsamında atık su arıtma ve kanalizasyon projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projenin maliyeti 30 milyon Euro yani yaklaşık 200 milyon TL. 153 bin kişiye hizmet edecek bu proje Şubat ayı içinde ihalesi yapılacak. Bandırma´nın bu sorununu da çözmüş olacağız. Erdek Tatlısu´da 87 hektarlık bir alan var. Bu alanda yine hem Erdek hem Bandırmalı vatandaşlarımızın yararlanması için yaklaşık 400 konutluk örnek proje gerçekleştireceğiz. Etaplar halinde de Balıkesir bölgesindeki ne kadar dere, nehir, akarsu varsa buralarda bulunan sanayileşmeyi kontrol altına almak ve tüm Balıkesir´e atık su arıtma sorunun çözecek ve tarıma katkı sağlayacak da bir proje gerçekleştireceğiz. Erdek atık su arıtma projesi 20 milyon tutarında bunun da Nisan ayında ihalesi gerçekleştirilecek ve atık su arıtma tesisinin inşaatı başlamış olacak. Balıkesir genelinde Dursunbey çöp aktarma istasyonunu ihalesinin gerçekleştireceğiz ve bu sayede Balıkesir´in çöp sorunu ortadan kalkacak. Bunu tamamladığımız da hiçbir ilçede depolama yapmadan kurduğumuz tesiste enerji üreterek tüm bölgenin çöp problemini de çözmüş olacağız. Dursunbey´de 160 adet sosyal konut projesi gerçekleştireceğiz. Bölge halkına hizmet verecek proje de en kısa zamanda başlayacak. Havran´da Seyit Onbaşı´nın anısını yansıtacak bir millet projesi gerçekleştireceğiz. Bu projeyi de İl Bank Genel Müdürlüğü ve Havran Belediyesi beraber yürütecek.?
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli