Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bakan Kurum, Sındırgı´lı bayanları övdü

Bakan Kurum, Sındırgı´lı bayanları övdü

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, hafta sonu Balıkesir ziyareti kapsamında Sındırgı ilçesinde toplu açılış törenine katılıp, Sındırgı ilçesine müjdeli haberleri vermişti.

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, hafta sonu Balıkesir ziyareti kapsamında Sındırgı ilçesinde toplu açılış törenine katılıp, Sındırgı ilçesine müjdeli haberleri vermişti.
668 Konutluk 2. Etap TOKİ, Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı ve Kapalı Otopark gibi şehirleşmeye yönelik hizmetlerin açılışını yapan bakan Kurum, tören sonrasında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ı makamında ziyaret etti.
Sındırgı´nın ilk engelsiz binası olan Sındırgı Belediyesi Hizmet Binasını gezen bakan Kurum ve beraberindeki heyet Başkan Yavaş tarafından verilen 5 yıllık faaliyet ve yapılması gereken projeler brifingini dinledi. Başkan Yavaş hizmet sunumunun yanında kısa sürede büyük başarıya ulaşan Hanımeli Çarşısı ve Akpınar Yaşam Merkezi´nde üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.
İlçedeki bayanları istihdama kazandırmak, turizme yönelik yöresel ürünlerin ön plana çıkarılmasını sağlamak ve el becerilerinin arttırılmasına yönelik oluşturulan Hanımeli Çarşısı ve Akpınar Yaşam Merkezi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un da ilgisini çekti. Özellikle ?Sıfır Atık? projesine destek veren gazete dokuma atölyesi ile atık gazete ve plastikleri değerlendiren bayanların ürettikleri ürünler bakan Kurum´dan tam not aldı. Bakan Kurum, bayanları projelerinden dolayı tebrik ederek, ürünlerin bakanlık bünyesinde de değerlendirilmesi talimatını verdi.
Bilindiği gibi; Sındırgı Belediyesi´nce hayata geçirilen projelerle, doğal malzemelerin kullanılmasına büyük önem verdiği gibi yaklaşık 5 yıldan beri plastik poşet kullanımını kaldırarak belediye bünyesinde dikilen bez çantalar kullanılıyor.
Sındırgı´da, 2 yıldan bu yana da Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezi´nde sıfır atık projesi göz önünde bulundurularak hiçbir malzeme israf edilmiyor, tamamen yerel ve doğal ürünler tercih ediliyor. Gazete kağıtları, plastik şişeler, atık kumaşlar birer sanat eserine dönüştürülerek yeniden kullanıma kazandırılıyor. Atık gazete kâğıtlarından oluşturulan sepetler ve hediyelik ürünler Balıkesir genelinde ve bazı bakanlıklarda hediyelik sepeti olarak da rağbet görüyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli