Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bakan Soylu, kadına şiddet uygulayanlara seslendi:

Bakan Soylu, kadına şiddet uygulayanlara seslendi:

?Kadını vuracağına kendini vur, delikanlısın ya?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ayvalık ilçesinde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Semineri" programına katıldı.
Bakan Soylu, kadına şiddet gösterenlere seslenerek, ?Kadını vuracağına kendini vur, delikanlısın ya.? dedi. İçişleri Bakanı Soylu, ayrıca ailenin önemine değinerek, ?Yapacağımız tek bir işlem var. Aile kavramına sımsıkı sarılmak? dedi.
Seminerde bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şenay Aybüke Yalçın gibi Necmettin Yılmaz gibi gencecik yaşlarında bu ülkenin çocukları doktor olsun, mühendis olsun, bilim insanı olsun, sanaatkar olsun diye emek verirken, hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilmiş tüm öğretmenlerimize de Allah´tan rahmet diliyorum. Dün annelerinin, babalarının röportajlarını dinledim, bu sabaha karşı. ´Yine olsa yine öğretmen yapar, yine aynı yere gönderirim´ dediler. Biz asaletli bir milletin evlatlarıyız." diye konuştu.
Soylu, "Bildiğiniz gibi 25 Kasım, tüm dünyada ve bizde, kadına yönelik şiddetle mücadele günü olarak ilan edilmiştir. Uluslararası alanda böyle bir gün varsa, demek ki küreseldir ve tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Farklı kültürlerde, farklı zamanlarda bu konuda yaşanmış pek çok hadise, pek çok mağduriyet var. Kur´an-ı Kerim´de kız çocuklarının öldürülmemesi, kadınlara güzel davranılması yönünde ayetler, hatta bizatihi Nisa isminde bir sure var. Yine bu konuda bizzat Resulullah´ın hadisi şerifleri, ikazları, kendi hayatındaki örnek davranışları, nezaketi ve hassasiyeti var." ifadelerini kullandı.
Şiddet uygulayan erkeklere seslenen Bakan Soylu, ?Kadına şiddet ne demektir? Dövmek, şiddet ortaya koymak, bunlar ne demektir? Bu yakışır mı? Bizim anlayışımızla örtüşür mü? Sinirlenecekmiş. Kadını vuracağına kendini vur, delikanlısın ya. Neyini tatmin ediyorsun ya, neyini? Bizi baştan çıkarmasınlar. Bu işi yapanlara sesleniyorum. Bizi burada baştan çıkarmasınlar. Onun için, biz sorumluluklarımızı yerine getireceğiz ve bu meseleyi çözmek durumundayız. Avrupa´ya ve dünyaya, güya o gelişmiş, medeniyetleriyle her tarafta övünç duyduklarını ifade eden Avrupa´ya ve dünyaya, bu meselenin nasıl çözüldüğünü; inancımızın, kimliğimizin, aile yapımızın nasıl bu meseleyi çözdüğünü göstermek durumundayız.? diyerek sözlerine ekledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ayvalık Sarımsaklı Mahallesi´nde kurulan Jandarma Kadın Destek Uygulaması (KADES) standını da ziyaret ederek, burada görevli kadın emniyet ve jandarma personeliyle bir araya geldi. Çevredeki vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek, kadınlara kırmızı karanfil verdi.
Ardından bir zeytin fabrikasını da ziyaret eden Bakan Soylu, zeytin hasadı ve dalından sofraya zeytinin işlenmesi ile de bilgi aldı.
İçişleri Bakanı Soylu, seminer programı ve ziyaretlerinin ardından aynı gün Balıkesir´den ayrıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli