Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bakan Soylu, Susurluk´ta trafik denetimine katıldı

Bakan Soylu, Susurluk´ta trafik denetimine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanan Bursa - Karacabey - Susurluk - Balıkesir güzergâhında havadan trafik denetimi yaptıktan sonra Susurluk polis noktasında trafik denetimine katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanan Bursa - Karacabey - Susurluk - Balıkesir güzergâhında havadan trafik denetimi yaptıktan sonra Susurluk polis noktasında trafik denetimine katıldı.

Yolda yapılan uygulama kapsamında durdurulan araçların sürücü ve yolcularıyla sohbet eden Bakan Süleyman Soylu, araçlarda bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterle geldiği Susurluk´ta, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kınay ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir-Bursa Karayolu istikametinde bulunan Susurluk Bölge Trafik İstasyon Amirliği tarafından gerçekleştirilen yol uygulamasına katılarak emniyet yetkililerinden trafik durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra jandarma ve polis memurlarıyla bayramlaştı.

Yolda yapılan uygulama kapsamında durdurulan araçların sürücü ve yolcularıyla sohbet eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, araçlarda bulunan çocuklara kırmızı düdük, şapka, Sürücü Seyahat Karnesi ve tişört hediye etti. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yollarda alınan güvenlik önlemleri ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu: "Gerek emniyet gerekse jandarma ekiplerimiz hakikaten ülkenin her noktasında ciddi tedbirler alarak, ciddi uygulamalar yaparak 185 bin hem jandarma trafik, hem de emniyet trafik ekiplerimiz bayram sonuna kadar yoldalar. Susurluk-Karacabey istikametindeyiz ve özellikle perşembe gününden başlayan bayram seyahatleri bugün biraz daha kendisini yoğunlaştırdı. Şu ana kadar çok anormal bir durum söz konusu değil. Trafik ekiplerimiz riski en aza düşürebilmek için ciddi bir çaba sarfediyorlar. Özellikle 3-4 meseleye bütün trafik ekiplerimiz bakıyorlar. Bir taraftan emniyet kemeri uygulamamız devam ediyor. Diğer taraftan özellikle hız limitleri, şerit değiştirme, takip mesafesi ve cep telefonu ile konuşma konuları trafik ekiplerimizin üzerinde durdukları konular. İnşallah bu bayramı en az kazayla, (bizim hedefimiz sıfır can kaybıdır) atlatmak konusunda hem ümit ediyoruz hem de bu konudaki çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Geçen yıl başlayan ´Hatalı sürücüye kırmızı düdük´ uygulamasının bu bayramda da sürdüğünü aktaran Bakan Soylu, "Biliyorsunuz geçen yıl yine kampanyalarımızla birlikte ´Hatalı sürücüye kırmızı düdük´ kampanyamız vardı. Şimdi yine kırmızı düdüğümüz var. Hatalı sürücüye yine kırmızı düdük veriyoruz. Ama şimdi çocuklarımıza bir de karne veriyoruz. Sürücü kimse o sürücünün bir taraftan emniyet kemeri, bir taraftan takip mesafesi, bir taraftan hız limitleri, bir taraftan cep telefonu bütün bunları baştan aşağıya işaretleyecek. Biz de onu bize gönderirlerse biz de onlara hediyeler göndereceğiz. Çocuklarımızla beraber trafikte hakikaten 1 yıldır iyi sonuç aldık. Onların trafik polisliği ve trafik jandarmalığı, trafik ekibi olması başka bir çığır açtı. Biz bu bayramda da aynı çocuklarımızın ortaya koyduğu bu dikkatin devam ederek sonuçların da güzel olacağını düşünüyoruz. Özellikle çocuklarımıza burada çok büyük görev düşüyor." diye konuştu.
Bakan Soylu, jandarma ve polis memurlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Bursa/Karacabey Trafik Kontrol Noktasına hareket etti.        

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli