Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakan Karaismailoğlu Bandırma’da açılışlara katıldı

Bakan Karaismailoğlu Bandırma’da açılışlara katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Balıkesir’de gün boyu süren bir program gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Balıkesir’de gün boyu süren bir program gerçekleştirdi. Bakan Karaismailoğlu açılış, ziyaret ve temel atma töreninin yer aldığı programına Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni ile başladı. 
Bakan Karaismailoğlu’nun katılımıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nin ardından "Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye'nin Ulaşım Vizyonu" konferansı gerçekleştirildi. 
Karaismailoğlu, daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapımı tamamlanan Bandırma Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni'ne katıldı. 
Hizmete sunulan kavşak ile zaman ve akaryakıttan yılda 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirten Karaismailoğlu, "Bugün hizmetinize sunmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz çalışmamızda, 3 km. uzunluğunda köprülü kavşağı 2'şer şeritli, bölümlü ve sıcak kaplamalı olarak tamamladık. Proje kapsamında ayrıca 6,1 km. uzunluğunda bağlantı yolu ile birlikte 395 metre uzunluğunda 2 Bandırma Giriş Kavşağı Köprüsü, 35 metre uzunluğunda 2 devlet demir yolları üst geçit köprüsü, 30 metre uzunluğunda 2 alt geçit köprüsü ve 1’de yaya altgeçidi yer alıyor. Böylece Bandırma'nın transit ve şehir içi araç trafik konforunu sağlıyoruz. Ulaşım süresinin 10 dakikadan 2 dakikanın altına ineceği projemizin hayata geçmesiyle 1 yılda zamandan 137 milyon lira, akaryakıttan 13 milyon lira olmak üzere toplam 150 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ayrıca 2 bin 550 ton karbon salınımı azalacak ve çevremizi korumaya devem edeceğiz." diye konuştu. 
Karaismailoğlu, "İçinde Bandırma ve Balıkesir'in de olduğu 52 İlimize demir yolu hızlı treni ulaştıracağız. Şu anda 8 ilimiz demir yolu hızlı trende seyahat ediyor ve bu sayıyı 52 İl’e ulaştırmak için tüm planlamalarımızı yaptık." dedi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak törende yaptığı konuşmada, “Burada yaşanan kazalar sadece Bandırma trafiğini etkileyen bir unsur değil bütün bölgenin, özellikle yaz aylarında Erdek yönünde olan turizm kaynaklı trafik yoğunluğunu son derece olumsuz etkileyen bir faktördü. Çok hızlı bir gelişme ile bu yatırımı kazandırmış oluyoruz. Balıkesir'imize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye belirtti. 
Bakan Karaismailoğlu Bandırma İlçesindeki programın ardından İl merkezine gelişlerinde ilk olarak Vali Hasan Şıldak’ı makamında ziyaret etti. Vali Şıldak Valilik ziyaretinde Şeref Defterini imzalayan Bakan Karaismailoğlu’na ziyaret anısına hediye takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu daha sonra Balıkesir Kuzey– Batı Çevre Yolu Temel Atma Töreni’ne katıldı. 
Kuzeybatı Çevre Yolunun Temel Atma Töreninin ardından alanda incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, aynı gün Balıkesir’den ayrıldı. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı