Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakan Kurum Balıkesir’de

Bakan Kurum Balıkesir’de

Çevre, Şehirlik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çeşitli temaslarda üzere Balıkesir’e geldi.

Programına Balıkesir Valiliği’ni ziyaretle başlayan Bakan Kurum, Valiliğe gelişlerinde Şeref Defteri’ni imzaladı. 
Vali Şıldak, Bakan Kurum’a teşrifleri dolayısıyla şükranlarını sundu.  
Balıkesir’deki yoğun programında esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Bakan Kurum, Emlak Konut temel atma ve Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 548 konutun anahtar teslim törenine katıldı. Video gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, şehirlerin dokularına uygun ve yatay mimari olarak hayata geçirilen güvenli konut projelerinin Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi. 
Yakın zaman önce yaşanan büyük depremde Toplu Konut İdaresi'nin konutlarında yıkım ve can kaybı olmaması dolayısıyla çok büyük bir sınav verdiğini dile getiren Vali Şıldak törende yaptığı konuşmada, "Hepimizi kedere boğan, ülkemizde büyük bir yıkımla karşılaştığımız deprem gerçeğinin ve düşündürdüklerinin tezahürüyle; bugün güzel bir örneğin ifasını gerçekleştiriyoruz. TOKİ; sağlam konut, dayanıklı mimari ve kaliteli işçilikle buluşan yapılarla büyük depremde önemli bir sınav veren kurumumuz olarak önümüzde duruyor. Ben bir Türk vatandaşı olarak, her şeyden önce bu vatanın bir ferdi olarak gurur duydum. Elbette ki hasar olabilir ama hiçbir can kaybı olmadan o konutlar ayakta, dimdik durdu. Balıkesir'de bugün Emlak Konut'un Altıeylül İlçemizde yapacağı projenin temel atma töreni ile Karesi, Susurluk ve Dursunbey İlçelerimizde yapımı tamamlanan konutların teslim törenini gerçekleştiriyoruz.” dedi. 
Türkiye'nin afetlerle sınandığı, zor günlerden geçtiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, törende yaptığı konuşmada, "Her geçen gün, milletimizin yaralarını sarmak adına çok önemli adımlar atıyoruz. Afet bölgesinde hayatın normale dönmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Șu anda 11 ilimizde 70 bin konutumuzun yapım sürecini başlattık. İnşallah, deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutun, 319 bininin temellerini iki ay içerisinde atacağız." diye konuştu.  
İki denizin şehri Balıkesir'e yatırım değeri 2.5 milyar lirayı aşan 10 eserin açılışının yapıldığını söyleyen Bakan Kurum, "Emlak Konut ve TOKİ’mizle Altıeylül ve İvrindi’de yatırım değeri 952 milyon lira olan toplam 557 konut ve 29 dükkânımızın inşaatları için besmeleyi çekiyoruz. Yine TOKİ’mizle Dursunbey, Karesi ve Susurluk’ta yatırım değeri 1.5 milyar lira olan toplam 918 sosyal konutumuzun anahtarlarını kardeşlerimize teslim ediyoruz. Biliyorsunuz  
40 ilimizde 80 tarihi meydanımızı, “Tarihe Vefa, Geçmişe Saygı” diyerek ihya etmenin; yavrularımızı şanlı tarihimizle buluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Burada da, Zağnos Paşa Camimiz ve çevresinde aynı hassasiyetle çalışıyoruz. Bu proje; bizde çok değerli, çok anlamlı bir yere sahip. Zağnos Paşa’mızın ve ecdadımızın şanlı hayatlarını nesilden nesile aktaracak bu meydanımız şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çalışmalarımız bunlarla bitmiyor. Çünkü biz; her gün bir önceki günden “Daha Yaşanabilir bir Balıkesir” diyoruz. Bunun için de; yeni 4.000 konut ve 100 tesisimizi hızlıca tamamlayacağız. “İlk Evim İlk İş Yerim” kampanyasıyla konut, arsa ve işyerlerimizi hemen bitireceğiz. Balıkesir’imizde 2 millet bahçemizi sizlere sunduk. Kalanları da hızlıca fidanlarıyla buluşturup sizlere, gençlerimize, yavrularımıza sunacağız. Ben projelerimizde çalışan, tüm çalışma arkadaşlarıma, belediyelerimize, işçi kardeşlerimize başarılar diliyorum. Balıkesir için hep birlikte çok çalışacağız!" ifadelerine yer verdi.  
Konuşmaların ardından tören kapsamında İvrindi İlçesine yapılacak 142 ve Altıeylül İlçesine yapılacak 415 yeni konutun temeli atıldı.  Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bakan Kurum Balıkesir’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı