Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakan Yardımcısı Arzu Balıkesir'de

Bakan Yardımcısı Arzu Balıkesir

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'e geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'e geldi.
Bakan Yardımcısı Arzu'yu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan karşıladı.
Ziyarette Bakan Yardımcısı Arzu'ya, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Harun Ertaş, İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü eşlik etti
Balıkesir Valiliğini ziyaretinde Valilik Şeref defterini imzalayan Bakan Yardımcısına, Cali Turhan tarafından kısa bir brifing verildi.
Balıkesir'in coğrafyası ile büyük bir şehir olduğunu söyleyen Vali Turhan Balıkesir'imiz Türkiye'yi besleyen bir şehir. Tarım ve hayvancılık konusunda oldukça iyi durumdayız.. Beyaz etin % 25'i, kırmızı etin % 10'u, sütün ise % 7-8'i Balıkesir tarafından üretiliyor. Balıkesir'imiz üç coğrafyanın buluştuğu yer, tohumculuk açısından avantajlı bir iklime sahip. Ayrıca Körfez bölgemiz zeytinyağı üretiminde oldukça iyi durumda. Dünyanın en kaliteli zeytinyağını biz üretiyoruz” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise, Balıkesir ilimiz her türlü nimete sahip. Güzel bir coğrafyası var. Bundan on yıl önce 700 bin ton üretilen beyaz et, şimdi  1 milyon 800 bin, 8 milyon ton süt üretilirken, bugün 18 milyon ton süt üretiliyor, yumurtada ve et veriminde böyle. Türkiye, dünyada 11. sıradan bugün 7. sıraya, Avrupa'da ise 4.lükten 1. lige geldi tarım ekonomisi anlamında.   75 milyon nüfusumuzu besliyoruz ayrıca 18 milyar dolarda tarımsal ihracat yapıyoruz. Bunda Balıkesir'in çok büyük rolü var” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda, Bakan Yardımcısı Arzu ve MÜSİAD Genel Başkanına zeytinyağı ve kolonya hediye edildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli