Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bakan Yazıcı, topu personel yetersizliğine attı

Bakan Yazıcı, topu personel yetersizliğine attı

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, tüketici şikayetlerinin başvurularının karara bağlanma sürelerinin uzama nedenini Gümrük ve Ticaret Bakanından cevaplanmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, tüketici şikayetlerinin başvurularının karara bağlanma sürelerinin uzama nedenini Gümrük ve Ticaret Bakanı`ndan cevaplanmasını istedi.
Akova`nın sorusuna, Bakan Yazıcı`dan cevap geldi. Cevaba göre, tüketici şikayetlerinin karara bağlanma sürelerinin uzaması, personel yetersizliğine bağlandı.
Balıkesir`de tüketici şikayetlerinin karara bağlanma sürelerinin uzamasının nedenlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`ya soran CHP Balıkesir Milletvekili Akova`nın, "Yönetmelikte 3 ay sınırı getirilmesine karşın, Balıkesir ilinde tüketici başvurularının aylarca karara bağlanamadığı, karara bağlanma süreçlerinin neredeyse 10-12 aya kadar uzadığı, Kanun ve Yönetmelik hükümlerine aykırı bu durumun tüketicileri çok ağır mağduriyete uğratması nedeniyle" verdiği soru önergesini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı cevapladı.
Bakandan gelen cevaba göre sorunun temel kaynağı personel açığı olarak ifade edildi.
İşte! Bakanlıktan gelen cevap: "Son zamanlarda bankalardan alınan kredilerden kesilen dosya masraflarının geri alınması ve kredi kartları aidatlarının 10 yıllık geriye dönük ödenmesi konusunda tüketici lehine alınan emsal Tüketici Mahkemesi ve Yargıtay kararları tüketici şikâyetlerinin yoğunluğunu oldukça artırmıştır. Yeni yapılanan il müdürlüklerinde yeterli personel istihdamı sağlanamamıştır. Zira devir tarihinde önce Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü`nde 29 kişi ile hizmet ifa edilirken, devirden sonra Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlüğüne 9 personelin geçişi sağlanabilmiştir. Konu hakkında Bakanlığımca oluşturulan komisyonlar marifetiyle Ticaret İl Müdürlüklerinin mevcut durumları, sorunları ve eksiklikleri mahallinde tespit edilmiştir. Yapılan bu çalışmalar değerlendirme aşamasında olup, mümkün olan en kısa sürede mevcut diğer sorunların yanı sıra personel açığının giderilmesi amaçlanmaktadır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı