Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakanlar Kurulu yasada değişiklik yaptı

Bakanlar Kurulu yasada değişiklik yaptı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tepki gösterdi: ?İşimiz gücümüz kandırmaca!?

?Büyükşehir Belediyeleri, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarının borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılan paylardan yapılacak kesintilere ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair esaslar?, geçici madde düzenlemesiyle Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe sokulan geçici maddenin birinci fıkrası şöyle:
?Bu esaslar uyarınca yapılacak kesinti oranları, 4´üncü maddede sınıflandırılan Sosyal Güvenlik Kurumu´na olan borçlar hariç olmak üzere, diğer borçlar için 2019 yılı Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında genel bütçe gelirlerinden ödenecek paylar için sıfır olarak uygulanır. Birinci fıkrada belirtilen aylarda Sosyal Güvenlik Kurumu´na olan borçlar için yapılacak kesinti oranları, 5´inci maddenin birinci fıkrasında yüzde 40 ve yüzde 25 olarak belirlenen oran dikkate alınmak suretiyle 6´ıncı maddede belirlenen Sosyal Güvenlik Kurumu´nun her bir borç çeşidine düşen paya göre, grup içinde garameten tespit edilir.?
SARI´DAN TEPKİ
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, yapılan değişikliği ?tam bir aldatmaca? olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ?Ek kaynak diye haber yapılıyor. Ek kaynak değil, 3 ay borç ertelemesi. Kaldı ki, bu uygulama yaz aylarında, turistik belediyelere 4 ay boyunca yapılıyor. İşimiz gücümüz kandırmaca!? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli