Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bakanların neye imza attıkları bilmedikleri öne sürüldü

Bakanların neye imza attıkları bilmedikleri öne sürüldü

Aralarında CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akovanın da yer aldığı CHP milletvekilleri, yaptıkları açıklamada Bakanlar neye imza attıklarını bilmemektedir.

Aralarında CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova`nın da yer aldığı CHP milletvekilleri, yaptıkları açıklamada "Bakanlar neye imza attıklarını bilmemektedir. Meslek Odalarının bakanlığa bağlanması bunun en iyi örneğidir" açıklamasında bulundu.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Muğla Milletvekili. Prof. Dr. Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Milletvekili Hülya Güven, İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı, TBMM`de 11 meslek odasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmasıyla ilgili olarak basın toplantısı yaptı.
Bir demokrasi yalanını ortaya çıkarmak için toplandıklarını anlatan Akova, "Demokrasilerde seçilmişlerin hesap verdiğini ama bizim ülkemizde sözde demokrasi olduğunu söyleyerek, seçilmişlerin hesap verme zorunluluğundan kaçmak için uğraştıklarını belirtti.
CHP Milletvekili Demir, "Odalar konusunda adaletin terazisi şaşmıştır" dedi. 
Bugüne kadar şiddet uygulayan polisini koruduğu gibi AKP`nin bakan çocuklarını da yedirmeyeceğini ifade eden Demir, "AKP halka yolsuzlukları yedirecek, muhalif olanları cezalandırmaya devam edecektir. Çünkü bugün iktidara muhalif olmanın nasıl karşılık bulduğunu çok iyi biliyoruz" diye konuştu.
Basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanı`na da Maliye Bakanı`na da meslek odalarının sorulduğu gündeme getirilirken, "Ancak Bakanlar artık neye imza attığını dahi bilmemektedir. Dün Maliye Bakanına darbelere karşısınız ama meslek odalarını 12 Eylül Kanun Hükmünde Kararnameleriyle bakanlıklara bağlıyorsunuz. Bu çelişki değil mi diye sorulduğunda, Maliye Bakanı konunun muhatabı ben değilim, bir düzenleme yapılmışsa da mecliste yapılmıştır yanıtını verdi. Yani Sayın Bakan neye imza attığını bilmediği gibi 30 sene önceki bir düzenlemeden bahsettiğinden de bihaber." şeklinde konuştu.
TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, "Bizim sıkıntılarımızı meclise taşıyan milletvekillerine teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı. 
TMMOB Kanunu`na şu anda uygulanan maddenin eklenmesinin üzerinden 17 hükümet geçtiğini ve bu hükümetlerinin hiçbirinin bu maddeyi uygulamadığını söyleyen Soğancı, "30 sene önce yazılı bir metin olarak kalmış bir maddeyle 12 odayı bakanlıklara bağladılar" dedi. Ellerinde başka oda kalmadığını belirten Soğancı, "mali ve idari açıdan zaten yargıya açıktır odalarımız.  Bunların özel olarak bir bakanlığa bağlanmasının hiçbir anlamı yoktur" diye belirtti. 
Soğancı, "Bakanlık müfettişleri odalarımızda ancak bilimsel raporlar bulabilirler, Türkiye gerçeklerini bulurlar. Biz de başka bir şey yok." dedi. AKP`nin mühendise, mimara düşman olduğunu söyleyen Soğancı, "AKP bizimle niye uğraşıyor. Çünkü biz ülke gerçeklerini ifade ediyoruz. Çünkü alanımız insan yaşamına değiyor, kıra değiyor, suya değiyor, madene değiyor. Çünkü ülke gerçeklerini ifade ediyor, sorunlarını tespit ediyoruz, çözüm üretiyoruz. Bilimi ve tekniği insan yararına kullanıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli