Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakanlığın ?normal´ dediği fabrikada prina havuz duvarı yıkıldı

Bakanlığın ?normal´ dediği fabrikada prina havuz duvarı yıkıldı

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ayvalık´ta faaliyet gösteren pirina fabrikasında yaşanan çevre suçunun göz göre göre geldiğini bildirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ayvalık´ta faaliyet gösteren pirina fabrikasında yaşanan çevre suçunun göz göre göre geldiğini bildirdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Aytekin, Ayvalık´ta faaliyet gösteren bir fabrikada prina havuzu duvarının yıkılmasıyla çevreye yayılan tonlarca prina atığıyla çevre felaketi yaşandığını söyledi.
Fabrikayı aylar önce Meclis´in gündemine taşıdığını hatırlatan CHP Milletvekili Aytekin, bakanlığın soru önergesine ?Söz konusu fabrikayla ilgili her şeyin normal, usulsüz bir durum yok? cevabı verdiğini hatırlattı.
Aytekin, ?Normal dedikleri fabrikanın duvarı çöktü tonlarca atık yola taştı. Burada ihmal var, usulsüzlük var, göz yumma var. İşi kılıfına uydurup cevap verdiler ama neticede acı gerçek ortaya çıktı. 3 gün önce İtfaiye ekipleri, fabrika kazanlarında aşırı ısınmaya müdahale ederek soğuttu, 3 gün sonra duvar yıkıldı.? dedi.
Aytekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Bakanlığa, herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır diye sorduk, gelen cevaba göre atık havuzundan dereye sızıntı tespit edilmiş, şirkete 89 bin TL ceza kesilmiş. Yetmemiş üstüne TCK 181 ve 182. Maddeleri uyarınca da suç duyurusunda bulunulmuş. Eğer bu sızıntı o zaman tespit edildiğinde, fabrikanın üretimi durdurulsaydı bu rezalet yaşanmazdı. Bugün yaşanan çevre felaketi göz göre göre geldi. AKP´nin çevre katliamı konusundaki siciline bir yenisi daha eklenmiş oldu. Ayvalık´ın havasını bozan bu fabrikanın kılıfına uydurduğu denetim raporları sonucu şimdi bütün Ayvalık mağdur oldu. Daha 3 gün önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı itfaiye ekipleri fabrikadan bir ihbar aldı. Fabrikanın kurutma kazanında aşırı ısınma ortaya çıktı. Ve itfaiye olay yerine yetişti. İtfaiyenin soğutma yaptığı fabrikada 3 gün sonra duvar çöktü.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı