Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakanlık, Erdek’te inşaat yapım iznini onayladı

Bakanlık, Erdek’te inşaat yapım iznini onayladı

Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edildiği gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, inşaat yapım yasağı uygulanan Erdek’te inşaat yapımına tekrar başlanıyor.

Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edildiği gerekçesiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, inşaat yapım yasağı uygulanan Erdek’te inşaat yapımına tekrar başlanıyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen bölgeler arasına dahil edilen Erdek ve çevresinde 5 Kasım 2021 tarihinden itibaren inşaat planları durdurulmuş ve inşaat yapım yasağı getirilmişti. 
Erdek ve çevresinde inşaat yapım yasağının sona ermesi için Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, geçtiğimiz günlerde ilgili bakanlıklarda bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gitti. 
Erdek Belediye Başkanı Burhan karışık, Ankara ziyaretinde, Erdek Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Erdek ve Kapıdağ bölgesine ait tüm onaylı imar planlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na götürdü. 
Bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından konuya ilişkin bilgi veren Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Kastri Bölgesi’nde dahil olmak üzere Erdek ve Kapıdağ bölgesindeki tüm onaylı imar planların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nde, yaklaşık 4,5 ay kadar süren incelemenin ardından tamamının 24 Mart 2022 Perşembe günü onaylandığının müjdesini verdi. 
Onaylı imar planların onaylandığına dair yazının Erdek Belediye Başkanlığı’na gönderildiğini söyleyen Belediye Başkanı Karışık, “Tüm paftalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda olduğu için, plan paftalarımız beklenmektedir. En kısa sürede Erdek ve Kapıdağ bölgesindeki onaylanan imar planlarındaki ruhsat taleplerine cevap verilerek uygulama başlayacaktır.” dedi. 
Diğer yandan, onaylanan imar planlar kapsamında Kastri bölgesinde bulunan kıyı kenar çizgisi 100 metre sorunun ortadan kalktığını kaydeden Başkan Karışık, bu bölge ile ilgili en kısa sürede 18. Madde çalışmasına başlanacağını açıkladı. 
Haber : Tuncay Ertan



Osman Tarķan
31.03.2022 17:36:27
Duzler zeytinli ve KAMPLAR bölgesinde imar durumu yapımı devam eden inşaatlar denizi parseĺlediler gören bakan yok sahil bitirdiler

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli