Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bakanlık plânları açıkladı

Bakanlık plânları açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir ili için hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni plânını onayladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir ili için hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni plânını onayladı. Buna göre Bandırma ve Erdek bölgesindeki 5 bin hektarın üzerinde, yaklaşık 50 kilometre karelik alan “Sanayi Depolama ve Tesis Alanı” ilan edildi. Böylece Erdek Körfezi de sanayi yatırımlarına açıldı. Plâna göre Şirinçavuş-Bandırma, Hıdır-Şirinçavuş arası, Erdek’in karşısındaki Edincik-Bandırma arası da sanayi yatırımlarına ayrıldı. Plânın yürürlüğe girmesi için “askı” süreci de başladı. Bu süreç 19 Eylül’de sona erecek.
Öte yandan, plânın onaylanmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıya, ilçe belediyelerinin imar işleriyle ilgili teknik personeli çağrılarak bilgilendirildi. Aynı toplantının, önümüzdeki günlerde belediye başkanları için de gerçekleştirileceği öğrenildi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, plânların askı sürecinde, bazı noktalar üzerinde itirazlarını ileteceklerini belirtirken, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, “Plânlarda, konut alanlarının bulunduğu bölgelerde rekreasyon yerlerine dikkat edilmemiş. Biz, çevre duyarlılığına sahip bir yönetimiz. Bu konulardaki itirazlarımızı bildireceğiz” dedi.
Bu arada Bakanlığın, Bandırma ve Erdek yöresindeki 2050 yılındaki nüfus projeksiyonunu 620 bin olarak belirlediği öğrenildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı