Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balbay, Sertel ve Gençer birlikte Barış Ağacı dikti

Balbay, Sertel ve Gençer birlikte Barış Ağacı dikti

11. Kültür Sanat Günleri için Ayvalık`a gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, belediyeyi ziyaret etti.

11. Kültür Sanat Günleri için Ayvalık`a gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, belediyeyi ziyaret etti.
Ayvalık Belediyesice "Ayvalık Sizin, Sanat Herkesin" sloganı ile düzenlenen 11. Kültür Sanat Günleri`nin ilk paneli CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel`in katılımıyla gerçekleşti.
Panel öncesinde İsmet İnönü Kültür Merkezi bahçesine Ayvalık Belediye Başkanı Rami Gençer, Mustafa Balbay, Atilla Sertel birlikte, barışın simgesi 3 zeytin ağacı fidanı dikti.
Fidan dikimi sırasında konuşan başkan Gençer, "Zeytin ağacı kadar uzun ömürlü, zeytin tanesi kadar bereketli" ifadelerini kullandı.
İsmet İnönü Kültür Merkezi`nde gerçekleşen "Barış" temalı panelin açılış konuşmasını Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı.
Başkan Gençer şöyle konuştu: "Ayvalık`ta sanat ve kültür hakikaten birbirine çok yakışan doğa harikası, mimarisi olan bu örnek insanların yaşadığı bir yerde sanatta, kültür de çok güzel oluyor. Ayvalık sanatçılara ilham veren, burada yaşayan insanların sanatla ilgisinin çok olduğu bir ilçe. Biz bu sene `Ayvalık Sizin, Sanat Herkesin` dedik. Ayvalık`ta hepimizin sanatta hepimizin. Bu sene de dolu dolu, tiyatro, müzik, söyleşi ve sergi gibi çok konumuz var. Bunları bu yıl Ayvalık`ta ki derneklerimizden, sivil toplum örgütlerimizden Ayvalıklı sanatçılarımızla beraber organize ederek gerçekleştirdik. Sanat gençlikten başlayacak, gençlerimizden başlata cağız. Zeytin çekirdeği projesi düzenledik. 8- 9 yaşında hatta bu yaşlardan daha ufak çocukları sanatla buluşturacağımız projeler hazırladık. Bunlarda önümüzdeki günlerde sizlerle buluşarak, Ayvalık gerçekten sanat ve kültür merkezi olacak."
TGF Başkanı Atilla Sertel konuşmasında, bir işyerinin adının güven olmasının onun güvenli olduğu anlamına gelmediğini ve o işyerini tercih etmediğini, bir lokantanın adının lezzet olmasının oranın lezzetli yemekler yaptığı anlamına gelmediği gibi AKP hükümetinin de adındaki Adaletin olmasının hiç bir anlam ifade etmediğini ve adalet olmadığını, kalkınmanın da kalkındırmadığını ileri sürdü.
Türkiye`nin içinde bulunduğu durumu özetleyen konuşma yapan Sertel, anlattığı fıkralarla da AKP hükümetini eleştirdi.
Sertel`de sonra söz alan CHP Milletvekili Balbay`da ülkenin gidişatından örnekler vererek, kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini dile getirdi.
İnançla ve güvenle Türkiye`nin daha iyiye gideceğini ve CHP`nin iktidar olacağı günlerin yakın olduğunu kaydeden Balbay, "Bizim 3 hatta 4 S`ye ihtiyacımız var. Saygı, Sevgi, Sol`a ve hatta Sadakate ihtiyaç var" dedi.
Panelin sonunda Mustafa Balbay okuyucularına kitaplarını imzaladı.
Paneli izlemek için İsmet İnönü Kültür Merkezi`ni tıka basa dolduranlar arasında Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu`da hazır bulundu.
Balbay, salondan ayrılırken gökyüzüne uçan balon bıraktı.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu