Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAL´da, Erdekspor dahil Balıkesir´den 4 takım yer alacak

BAL´da, Erdekspor dahil Balıkesir´den 4 takım yer alacak

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 8. Grup´ta, önümüzdeki 2015-2015 futbol sezonunda Balıkesir´den 4 takım yer alacak.

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 8. Grup´ta, önümüzdeki 2015-2015 futbol sezonunda Balıkesir´den 4 takım yer alacak. Konuyla ilgili bilgi, ülkemizdeki amatör futbolun nabzını en iyi şekilde yayın organı olan ?Amatörün Dünyası? isimli dergide yer aldı. Dergide yayınlanan haberde, şöyle denildi:
?Balıkesir play-out karşılaşması Burhaniye Belediyespor ile Erdekspor arasında oynanacaktı. Bu iki takım, ortak dilekçe verip ?Takımlarımızda tek oyuncu kalmadı. Baraj maçına çıkacak kadromuz yok´ diyerek, bu karşılaşmayı oynamak istemediklerini dilekçeyle gerekli makamlara ilettiler. Bunun üzerine Futbol Federasyonu, devrim niteliğindeki bir karara imza attı. Buna göre kuruldu kurulalı BAL´da ilk kez karşılaşılan bu durum karşısında, Erdekspor ve Burhaniye Belediyespor´un play-out oynamadan, BAL´da yer alması kararlaştırıldı. Böylece BAL kontenjanı üç takımla sınırlı bulunan Balıkesir, 2015-2016 sezonunda 4 takımla temsil edilecek. Lig sonunda ise gruptan iki takım düşecek. Diğer iki takımdan puan cetvelinin en üstünde kalacak takım doğrudan BAL´da kalırken, diğer takım ise play-out denilen baraj maçı oynayacak. Bu durum sadece önümüzdeki sezona özel olacak. İlerleyen sezonlarda Balıkesir ili yine 3 takım ile temsil edilecek.?
?Amatörün Dünyası? isimli dergide, buna paralel olarak emsal oluşturacak kararlar alınmaya başlandığında işlerin karışabi leceği endişesi de vurgulandı.
Bilindiği gibi gazetemiz YENİ ERDEK, daha önceki yayınlarında, 2015-2016 futbol sezonunda, BAL 8. Grup´ta 4 takım olarak Gönen Belediyespor, Sındırgı Belediyespor, Erdekspor ve Burhaniye Belediye spor´un yer alacağını açıklamıştı.
(Haber Merkezi)



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı