Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BALDEF ilk Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi

BALDEF ilk Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir´in marka şehir kimliğinin öncelikle çalışılacağı; yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Balıkesirli tüm derneklerin tek bir çatıda toplanması...

Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir´in marka şehir kimliğinin öncelikle çalışılacağı; yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Balıkesirli tüm derneklerin tek bir çatıda toplanması amacıyla kurulan Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin desteğiyle ilk Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi.
BALDEF Kurucu Genel Başkanı Mehmet Çalışkan´ın, üyelerin oylarıyla yeniden genel başkanlığa seçildiği Genel Kurula; Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın yanı sıra, CHP Milletvekilleri Ensar Aytekin ve Fikret Şahin, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, çok sayıda oda ve dernek başkanları katıldı.
Faaliyet raporu okunup BALDEF´in, kuruluşundan bu yana gerçekleşen faaliyet ve hesap raporlarının ibra edilmesinin ardından; yönetim, denetim ve disiplin kurulları seçildi.
Genel kurulda BALDEF´in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Mehmet Çalışkan (Başkan), Erkan Uzun (Başkan Vekili), İrfan Göktaş (Başkan Yardımcısı), Belgüzar Öğüt (Başkan Yardımcısı), Musa Altın (Başkan Yardımcısı), Turgay Boduroğlu (Başkan Yardımcısı), Hayati Yılmaz (Başkan Yardımcısı), Deniz Dinçer (Genel Sekreter), İsmail Önay (Genel Sayman.)
Denetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Özer, üyeliğine de Burhanettin Ağabeyoğlu ve Mustafa Göktürk seçildi.
Disiplin Kurulu Başkanlığına Tarık Erülgen, üyeliklerine ise; Simla Nur Dinçer, İbrahim Öğüt, Mümin Şafak ile İsmail Sönmez seçildi.
Balıkesir´in; sadece Balıkesir´de yaşayanlardan ibaret olmadığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, devamında şöyle konuştu: ?Balıkesirliler; Türkiye ve dünyanın her yanında yaşıyorlar. Biz de onlara sahip çıkmak adına Balıkesirliler Dernekleri´ni kurmuşuz. Bu kurulan dernekleri, ben Karesi Belediye başkanı iken neden tek çatı altında toplamıyoruz diyerek bir toplantı yaptık. O zaman nasip oldu, BALDEF´i kurduk. İlk Olağan Genel Kurulu´nu yaptık. Türkiye´nin her yerinden özellikle de Marmara ve Ege´den Balıkesirliler Derneklerimiz geldiler. Aynı zamanda; İsviçre, Hollanda ve Almanya´dan gurbetçilerimizin kurmuş olduğu dernekler geldiler. Giderek güçlenecek bu derneklerimiz hem Balıkesir´in tanıtımını yapacak hem de zaruri durumlarda yardımlaşma duygumuzu; düğün, dernek, cemiyet yapma duygumuzu bir arada teşkilatlanmış bir şekilde yapma fırsatı sunacak. Birçok arkadaşımız burada ilk kez tanışıyor, telefon numaralarını alıyor. Güçlenen dernekler, bulundukları yerlerde diğer Balıkesirlileri bir araya topluyor. Böylece Balıkesir´in hem networkü hem de lobi faaliyetleri daha da kolaylaşacak. Ben, gönüllü olarak çalışan ve bugün burada bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.?
BALDEF Kurucu Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan ise ?Büyük ihtimalle en kısa zamanda 20 derneğin üzerine çıkacağız, çalışmalarımız devam edecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı bize her konuda destek oldu. Ne istiyorsak, nasıl istiyorsak Yücel Başkan bizi hiç kırmadı. Dolayısıyla Yücel Başkana müteşekkiriz, Yücel Başkan bizim her şeyimiz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli