Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BALGÜÇ, hastane için seferberlik ilan etti

BALGÜÇ, hastane için seferberlik ilan etti

Balıkesirde faaliyete geçmesi beklenen Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesinin tefrişatı için yardım seferberliği başlatıldı.

Balıkesir`de faaliyete geçmesi beklenen Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi`nin tefrişatı için yardım seferberliği başlatıldı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, Başhekim Doç Dr. Ali Engin Ulusal, BALGÜÇ Vakfı Genel Sekreteri Tarık Erülgen, BALGÜÇ Vakfı yöneticileri İlhan Işık, Hakan Özdamar ile BESOB Başkanı Mesut Aşanel katıldı.
Toplantıda, fakültenin ilk kurulduğu yıllarda yapıldığı gibi hayırseverler kanalıyla hastanenin odalarının tefrişatlarının yapılması görüşü paylaşıldı.
Yardımlar, Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı kanalıyla fakülteye aktarılırken, hayırseverlerin isimlerinin 108 odanın girişine asılacağı bildirildi.
Yardım seferberliği toplantısında konuşan Vali Turhan, "BALGÜÇ Vakfı Balıkesir`in tanıtımı, eğitimi, sağlığından tarımı, sanayisi, hayvancılığına kadar her alanda katkı sağlamak için kurulmuş bir vakıf olduğunu söyledi.
İlk kurulduğunda Üniversitemiz Tıp Fakültemizin eksiklerinin giderilmesi için güzel bir kampanya oluşturduğuna değinen Turhan, "Balıkesir duyarlı davranarak 2 milyon 200 bin lira gibi bir para toplanmış. Tıp Fakültemizin ihtiyacı olan malzemelerin alımında önemli bir rol oynamış. BALGÜÇ Vakfının tanıtılması ve yaşatılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. BALGÜÇ Vakfı bugüne kadar elinden geldiği kadar kamu yararına çalışmış bir vakıftır." dedi.
Tıp Fakültesi`nin Balıkesir için önemli bir kazanım olduğunu kaydeden Vali Turhan, 2008-2009`da olduğu gibi benzer bir kampanya başlatıp, hayırseverlerin isimlerini Tıp Fakültemizin 108 odasına yazmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz BALGÜÇ Vakfına, Valiliğimize, Üniversitemize müracaat ettiğinde hastane odalarımızın tefrişini yaptırabilirler ve isimleri odalarımıza verilebilir. Şimdiden katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ise amaçlarının Tıp Fakültesi tefrişatı ile üniversite ve kent buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Rektör Alkan, "Yeni Tıp Fakültemiz 46 bin metre karelik bir alan üzerine kuruldu, çevre yolları yapılıyor. Önümüzdeki hafta kullanım durumuna geçilecek. Fakülte taşımak aslında diğer fakülteler için kolay ama Tıp Fakültesi için zor. Çünkü cihazlar taşınıp, ameliyathaneler taşınacak, bunun çalışmaları da önümüzdeki hafta başlayacak. Bizim amacımız, Aralık ayı içerisinde Tıp Fakültesi Hastanesini kullanır hale getirmek." dedi.
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi`nin Tefrişatı için yardım yapmak isteyen hayırseverler BALGÜÇ Vakfı`na yardımlarını yapabilecekler. 
Buna göre 1 odanın iki kişilik tefrişat bedeli 40 bin lira iken özel bir odanın tefrişat bedelinin ise 50 bin lira olacağı açıklandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı