Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balık avı yasağı kalktı balık satış yeri renklendi

Balık avı yasağı kalktı balık satış yeri renklendi

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte çok sayıda balıkçı teknesi denize açıldı.

Denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte çok sayıda balıkçı teknesi denize açıldı.
Kısmet mücadelesinin ilk gününde balıkçılara cömert davranan denizden sardalye ve kolyoz çıktı. Gün ağarmadan yapılan balık müzayedesinde renkli görüntüler yaşanırken, balıkçıların yeni sezondan umutlu oldukları gözlendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali´nde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte hareketlilik başladı. Gece saatler 00:00´ı gösterdiğinde denize açılarak "Vira Bismillah" diyen balıkçılar, sabahın ilk ışıklarında bol miktarda sardalye ve kolyoz ile limana döndü.
Avdan dönen balıkçılar kurban kesilerek karşılandı
Balıkçıları Bandırma Balık Hali´nde Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan karşıladı.
Sezonun bereketli olması için kurban kesimi gerçekleştirilirken, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun yaptığı konuşmada, sezonun bereketli olması temennisinde bulunurken, Bandırma´da yapımına başlanan arıtma tesisi ile Bandırma Körfezi´nin artık daha temiz hale geleceğini açıkladı.
Sardalye ve kolyoz ilk günün balıkları oldu
Bandırma Balık Hali tüccarlarından Soner Koçoğlu, sezona sardalye ile başladıklarını belirterek, balığının kasasının 150 liraya satıldığını, palamut balığının da gözüktüğü müjdesini verdi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli