Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balık çiftliğini bastılar somon balıklarını çaldılar

Balık çiftliğini bastılar somon balıklarını çaldılar

Balık üretme çiftliğini koruyan köpeği yaralayan hırsızlık zanlı/zanlıları çiftlikte beslenen somon balıklarını çalıp kayıplara karıştı.

Balık üretme çiftliğini koruyan köpeği yaralayan hırsızlık zanlı/zanlıları çiftlikte beslenen somon balıklarını çalıp kayıplara karıştı.
Manyas ilçesinde hırsızlar özel alabalık çiftliğini koruyan köpeği vurarak, miktarı tespit edilemeyen soman balıklarını çaldılar.
Manyas İlçesi kırsal Değirmen Boğazı Mahallesinde bulunan özel alabalık üretim tesislerine giren kişi veya kişiler tesislerde bulunan köpeği bacağından yaralayıp etkisiz hale getirip, miktarı belirlenmeyen somon balığını çaldılar.
İşletmeciliğini Su Ürünleri Mühendisi Turcan Keser´in yaptığı alabalık üretim tesislerine muhtemelen gece geldikleri belirtilen kişi veya kişiler, etrafı tellerle çevrili olmasına rağmen merdiven dayayarak içeriye girdikleri sırada çiftlik sahibine ait ismini Holter koyduğu köpeği bacağından yaraladıkları ve çiftlikten miktarı belirlenemeyen bir sayıda somon balıklarını çalarak kayıplara karıştıkları öğrenildi.
Ertesi gün tesislere geldiğinde köpeğini yerde yaralı olarak bulan Keser, jandarmaya suç duyurusunda bulundu.
Hem köpeğine hem de balıklarına zarar verilen Keser, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Gelip benden isteseler üç-beş balık veririm, ama bu yapılan zorbalıktır, sonra bu hayvandan ne istiyorsun? Ben çiftlikte sürekli kalıyorum, ancak gece maalesef çiftliğin etrafı tel örgülerle çevrili olmasına rağmen, ihtimal dışarıdan merdiven dayayarak içeriye girmişler, köpek saldırınca da hayvanı silahla yaralamışlar. İnsanlık mı bu? Jandarmaya bildirdim, jandarma sağ olsun hemen harekete geçti, inşallah kısa sürede yakalanırlar. Buradan ne kadar balık aldıklarını bilmiyorum."
Haber : Süleyman Özaydın



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli