Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balık fiyatları arttı

Balık fiyatları arttı

Denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül´den itibaren balık tezgahlarında hareket yaşanıyor.

Denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül´den itibaren balık tezgahlarında hareket yaşanıyor.
Erdek´te balık tezgahların da bolluk, bereket var ama fiyatlar vatandaşın istediği seviyeye hala düşmedi. Balıkçılar ise, havaların soğuması ve balığın bollaşmasıyla birlikte fiyatların düşüşe geçeceğini öne sürüyor.
Av yasağının kalkması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte balığa olan talep de arttı. 

Tezgahlardaki balık bolluğu da yüzleri güldürüyor, fakat fiyatlar vatandaşın istediği seviyelerde değil. Özellikle sofraların vazgeçilmezi olan hamsi, tezgahlarda kilosu 20 liradan yer buluyor. Palamudun tane fiyatı da 25 ile 30 lira arasında değişiyor. Önümüzdeki günlerde havaların soğuması ile fiyatların vatandaşın istediği oranlara gerileceğini ifade eden Erdek´li balıkçılar bu sezondan hayli umutlu olduklarını dile getirdiler.
Balıkçılar yaptıkları açıklamalarında; deniz suyu sıcaklığının yüksek derecede seyretmesi nedeniyle balığın kıyıya fazla yaklaşmadığını, önümüzdeki günlerde havaların soğuması ve yağışların etkili olması ile birlikte balığın bollaşarak fiyatların düşeceğini kaydettiler.
Erdek´te balık tezgahlarındaki fiyatlar ise şöyle: Hamsi 20 TL, Palamut 25 TL, Torik 200 TL, İstavrit 25 TL, Karides 35 TL, Lüfer 40 TL, Çinekop 60 TL, Bako 40 TL, Kolyos 25 TL.
Haber :?Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Balık fiyatları arttı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı