Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balık fiyatları uçtu

Balık fiyatları uçtu

Erdek´te balık fiyatları el yakıyor.

Erdek´te balık fiyatları el yakıyor.
Ocak ayında avlanma yasağı getirildikten sonra şubat ayı ortalarında avlanmasına yeniden izin verilen hamsinin yanı sıra denizlerimizde balıkların azalması fiyatları artırdı. Hamsinin kilosunun 50 liraya, en çok tüketilen istavritin ise 25 liraya yükselmesi vatandaşların balığa talebini azalttı.
Erdek´te de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstüne çıkmasına karşın balık fiyatları düşmedi. Isınan havalarla birlikte seyyar balıkçıların tezgahlarında işler durgunlaştı.
Geçtiğimiz ay bölgemizde yaşanan elverişsiz hava koşulları nedeniyle seyyar balıkçı tezgahlarının önlerinin boş kaldığı ve fiyatların tavan yaptığı Erdek´te havaların ısınmasıyla birlikte balıkçılar yine denize açıldılar.
Ancak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstüne çıkması da balık fiyatlarını düşürmedi.
Erdek´te uzun yıllardır seyyar balıkçılık yapan Turan Çotak da satışa sunduğu balıkların günlük ve taze olmasına karşın fiyatların yüksek olmasından kendilerinin de mutluluk duymadığını vurgulayarak, ?Fiyatların, havaların ısınmasıyla birlikte düşmesini biz de bekliyorduk. Bu gerçekleşmeyince biz de şaşırdık? dedi.
Balık tezgahlarının başına gelip, alamadan dönen vatandaşlar ise fiyatların el yaktığını belirterek, ?Zaten alım gücümüz her geçen gün eriyor. Bu fiyatlarla balık almamız bütçemiz için lüks? diye konuştular.
Vatandaşlar, balık fiyatlarının etle yarıştığına dikkat çekerek, ?Kıymanın kilosu 55-60 liraya satılırken, Bako balığının kilosu 70 lira. Bir kilo balıkla kaç kişi doyar? Bir kilo etle yapılan yemek, 4 kişiyi doyurur. Balıkçılar, fiyat artışını havalara bağlıyorlar. ?Havalar sıcakken, deniz suyu da sıcak. Balık bu nedenle az çıkıyor. Soğukken elverişsiz hava koşulları fiyatları yükseltiyor´ diyorlar. Tabii ki bu durumdan biz etkileniyoruz. Bu gidişle çocuklarımız, balığı akvaryumlarda görecek? değerlendirmesinde bulunuyorlar.
Halen tezgahlarda hamsinin kilosu 50, istavritin 25, gümüşün 25, çinekopun 70, uskumrunun 60, bakonun 70, tekirin 50, zargananın 35, çupranın 50, karidesin ise 40 liradan satılıyor.
Haber : Taygun Ertan

/resimler/2021-3/1/1440519002422.jpg

/resimler/2021-3/1/1441420097323.jpg



Anahtar Kelimeler: Balık fiyatları uçtu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false