Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Balık tutan denize giremeyecek

Balık tutan denize giremeyecek

Denize giren turist balık tutmayacak, balık tutan turist denize giremeyecek.

Denize giren turist balık tutmayacak, balık tutan turist denize giremeyecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan ´Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı´nın yeni düzenlenmesiyle günübirlik tekneyle denize açılan yerli ve yabancı turistler tekne turlarında denize girecekse balık tutamayacak, balık tutacaksa da denize giremeyecek.
Her iki bakanlığın yürürlüğe koyduğu bu uygulama karşısında çaresiz kalan tur tekne sahipleri karara ise isyan etti. Tekne kaptanları yürürlüğe giren yasa düzelmezse binlerce teknenin hurdaya ayrılacağını ve kaçak balıkçılığın artacağını bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan, Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı´nın yeni düzenlenmesiyle Tarım il Müdürlüğü´nden alınan turistik amaçlı avlanma izin belgesi daha önce bunu kullanan tur tekne sahiplerine verilmeyecek. Yapılan yeni düzenlemeyle balık turu belgesini almak isteyen tur teknelerin cinsinin değiştirilmesi, kapasitesine bakılmaksızın turist sayısının 12 kişiye düşürülerek 2 personel çalıştırılması kararı alındığı öğrenildi. Tur teknesi sahipleri yeni kararla turistlerin amatör balık avlama turuna çıktıklarında denize giremeyeceklerini dile getirdi.
Bu genelge ile tekneler iki gruba bölünürken, alınan yeni kararla balık tutmak isteyen denize giremeyecek, denize giren balık tutamayacak duruma gelecek, tekne sahipleri ise bunu turistlere nasıl anlatacak? Balığa çıkan bir tur teknesinden denize giren bir turist olursa hem para cezası hem de ruhsatı iptal edilecek.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balık tutan denize giremeyecek
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu