Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balık Avı Sezonu dualarla açıldı

Balık Avı Sezonu dualarla açıldı

Erdek İlçesi kırsal Çakıl Mahallesi’nde, 2021 balık av sezonu açılışı ile ilgili sembolik açılış töreni düzenlendi.

Erdek İlçesi kırsal Çakıl Mahallesi’nde, 2021 balık av sezonu açılışı ile ilgili sembolik açılış töreni düzenlendi. 
Törende ilk konuşmayı Çakıl Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Vekili Aydın Kır yaptı. 
Yeni sezonun bereketli geçmesini dileyen Kır, törene katılanlara teşekkür etti. 
Kır’ın konuşmasının ardından Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan söz aldı. 
Alkan, Marmara ve Ege denizlerinde bol balık potansiyeli bulunduğuna dikkat çekti. 
Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ise yaptığı konuşmada, Erdek'in ve Çakıl'ın su ürünleri konusunda çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. 
Geçen yıl Çakıl Mahallesi'nde 12 metre ve üzerinde 278 tekne, 12 metrenin altında 85 tekne olduğunu paylaşan Kaymakam Atasoy, “Bu yıl ise 12 metre üzerindeki teknelerin sayısı 295'e yükseldi. Türkiye'deki toplam 1.569 teknenin 295'i bizde bulunuyor. Bu sayı, teknelerin % 20'sinin Çakıl'da olduğunu gösteriyor. Yani Türkiye'nin en büyük balıkçılık filosuna sahibiz." dedi. 
Denizlerimizi çok iyi korumak zorunda olduğumuza dikkat çeken Kaymakam Atasoy, şunları kaydetti: "Denizlerimiz ve ormanlarımız bize emanettir. Onları korumak ve yarınlara düzgün bir şekilde aktarmak boynumuzun borcudur. Denizlerimizdeki kirlilik yalnız fabrika atıklarından kaynaklanmıyor. Denizlerimize her yıl binlerce ton plastik atık bırakılıyor. Bu arada bilinçsiz avlanmalar sürüyor. Deniz kirliliği ve bilinçsiz avlanmaya hep birlikte 'dur' demek zorundayız. Çünkü kaçak ve bilinçsiz avlanma, gelecek nesillerin hakkını gasp etmektir. Elbette devlet, gereken denetimleri yapmayı sürdürecektir. Ancak siz balıkçıların da bilinçsiz avlanmalardan kaçınmanız gerekir. Denizlerimize öncelikle sizlerin de sahip çıkmalısınız."Balıkçıların törenine katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’de konuşmasında, balıkçılık sektöründe Çakıl'ın kalbinin bir başka attığını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oluşturulan müsilaj komisyonundayım. Aynı zamanda bu komisyonun başkan vekiliyim. Marmara Denizi'nde etkili olan müsilajın yüzeysel temizliği yapıldı. Ancak derinlerde olan müsilajın nasıl ortadan kalkacağı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda uzman profesörlerin düşüncelerini alıyoruz. Bu arada müsilaj komisyonu olarak 9 Eylül 2021'de Erdek ve Bandırma'yı ziyaret edeceğiz. Deniz kirliliği sorunundan mutlaka kurtulmak zorundayız. Çakıl balıkçılarına bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum." 
Konuşmaların ardından sezonun açılışı kesilen kurdela ve edilen dualarla gerçekleşti. Törenin sonunda, konuklara balık ikram edildi. 
Haber : Önder Balıkçı-Mehmet Ertan


 



Anahtar Kelimeler: Balık Sezonu dualarla açıldı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli