Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balık Bollaştı, balıkçının da, tüketicinde yüzü güldü

Balık Bollaştı, balıkçının da, tüketicinde yüzü güldü

1 Eylülde sona eren balık av yasağından sonra denize açılan balıkçılar ağlarını çeşitli balıklarla doldurunca yüzler güldü.

1 Eylül`de sona eren balık av yasağından sonra denize açılan balıkçılar ağlarını çeşitli balıklarla doldurunca yüzler güldü. Türkiye`nin sayılı balıkçılık merkezlerinden olan Bandırma`da havalarında av için müsait gitmesiyle birlikte hem balıkçıların hem de fiyatların düşmesiyle birlikte tüketicilerin de yüzü güldü. Tüketilemeyen balıklar denize atılınca martılar da adeta bayram yaptı. Balık çeşitlerinin birden çoğalması nedeniyle satılamayan ve bayatlayan balıklar martılara verildi.  
Bandırma balık haline son 5 günde içinde bol miktarda hamsi geldi. Palamut, sardalye, lüfer, uskumru ve istavritin tezgâhları süslediği perakende balık halinde palamut 8-10 lira, hamsi 5-8 lira, sardalye 5 lira, lüfer tanesi 15-20 lira, istavrit ve  kolyos da 7 liradan satılmaya başladı.
2-3 günden beri ilk defa Bandırma körfezinde hamsi avlandığını belirten Bandırma ve Çevresi Balıkçılar Derneği Başkanı Harun Öner, balık fiyatlarının hava şartlarının iyi gitmesi halinde daha da düşebileceğini ve sardalye ile palamut balığından çok umutlu olduklarını söyledi.
Bandırma Balık Hali`nden alınan bilgiye göre 1-5 Eylül tarihleri arasında balıkhaneye gelen balık çeşit ve miktarları şöyle: 
3.100 kasa Sardalya (Ortalama 25 TL), 400 kasa Hamsi (Ortalama 60 TL), 380 kasa İstavrit (Ortalama 50 TL), 3.200 çift  Palamut (Ortalama 15 TL), 380 Adet Lüfer (Ortalama 16 TL) ve 450 kasa Kolyoz (Ortalama 90 TL) 
Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli