Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkçı barınağı boş kaldı

Balıkçı barınağı boş kaldı

Erdek körfezinde küçük balıkçı ve gezi teknesi sahipleri, Orta Akdeniz´de oluşması beklenen tropik fırtınanın bölgeyi etkileme ihtimaline karşı çeşitli önlemler aldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü´nün saatteki hızı 100-120 kilometreyi bulması ve metrekareye 75 kilogram yağışın düşmesi beklenen tropik fırtına uyarısı üzerine sahipleri tarafından Erdek Körfezi sahilinde bağlı küçük balıkçı ve gezi tekneleri denizden karaya alındı.
Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate alarak çeşitli tedbirler almak zorunda kaldıklarını belirten tekne sahipleri, "Bölgemizde hiç görülmemiş bir fırtına olacağı söylendi. Bugüne kadar kuvvetli lodosa muhatap oluyorduk. Böyle olağanüstü bir hava olayı ihtimalini hiç duymadık. İnşallah bölgemize bir zarar vermeden geçer." dedi.
Öte yandan dün akşam saatlerinde meydana gelen lodos, deniz ile karanın birleşmesine neden olurken, teknelerini karaya çıkarmayan denizde demirli bulunan tekne sahiplerinin kısa aralıklarla limana giderek teknelerini kontrol ettikleri gözlendi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Balıkçı barınağı kaldı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli