Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldılar

Balıkçılar

Çakıl Mahallesi´nde yaz ayları boyunca gelecek sezon için ağlarını tamir eden, teknelerini boyayan balıkçılar yasağın ardından denize açıldılar.

Çakıl Mahallesi´nde yaz ayları boyunca gelecek sezon için ağlarını tamir eden, teknelerini boyayan balıkçılar yasağın ardından denize açıldılar. Çakıl Mahallesi´ndeki 150 balıkçı teknesinden 100´ü uluslararası sularda avlanmak üzere 15 Temmuz gecesi Kuzey Ege´ye açılmıştı. Mahallede kalan diğer tekneler ise bu geceden itibaren bereketli bir sezon duaları ile denize açıldılar.
Çakıl Mahallesi muhtarı Mustafa Geçici, yeni sezon öncesi balıkçıların sorunlarını, isteklerini ve beklentilerini dile getirerek "Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Cenab-ı Allah bereketli bir sezon geçirmemizi nasip etsin. Hazırlıklarımızı tamamladık. Kısmetse bu gece denizlere çıkıyoruz. Palamut ve hamside bolluk var. İşaretleri iyi geliyor. Balıkçının bir tek sorunu yükselen yakıt fiyatları. Bu bizi tedirgin ediyor. Şartların zorluğu ortada. Devletimizin imkanlarını da biliyoruz. O nedenle pek bir şey de diyemiyoruz. 150 balıkçı var köyümüzde. Bunlardan 100´e yakını, 15 Temmuz akşamı uluslararası sulara avlanmak için açıldı. Kalan teknelerimiz de bu akşam denize açılacak" dedi.
"Sezon´da 1,5 milyon TL´lik mazot harcıyor"
Balıkçılar ve tekne sahipleri artan mazot fiyatlarının kendilerini kara kara düşündürdüğünü ifade ederek, bir balıkçı teknesinin sezon boyunca 300 tona yakın mazot harcadığını, litresini 5 liradan aldıkları mazotun sezon boyunca kendilerine 1,5 milyon TL´lik bir harcama ortaya çıkardığını ifade ederek, "Teknelerimizin boş dönmesini düşünmek bile istemiyoruz. İnşallah bereketli bir sezon olur. Bizler çok balık avlarız, vatandaşlarımız da ucuz balık yer" dediler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli