Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkçılar “vira bismillah” dedi

Balıkçılar “vira bismillah” dedi

Vali Şıldak: ağlar bereket getirecek

Denize bırakılan ağlar bereket getirecek.
Tarım şehri, sanayi şehri olmasının yanı sıra iki deniziyle sularından da bereket eksik olmayan Balıkesir’de balıkçılar av sezonunun açılmasıyla ‘vira bismillah’ dedi.
Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan’da başlayan yasak dönemi 1 Eylül’de sona erdi. 31 Ağustos gece yarısından sonra denize açılan tekneler, 4,5 ayın ardından yeniden “Vira Bismillah” diyerek denize ağlarını bıraktı.
Erdek ilçesine bağlı kırsal Karşıyaka Mahallesi’nde balıkçılar ile birlikte “Vira Bismillah” diyerek denize açılan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak balık sezonunu açtı.
Vali Şıldak, eylül ayının ilk günü başlayan, balıkçılık sektörünün heyecanla beklediği 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonunun ilk saatlerinde balıkçıları yalnız bırakmadı.
Denize açılan balıkçılarla birlikte Marmara Denizi’ne ağ atan Vali Şıldak, su ürünleri kaynaklarının korunarak avcılığının sürdürülebilirliğinin mümkün olduğunu belirterek, balıkçılık sektörüne geleceğe temiz çevre bırakma sorumluluğu ve bilincinin hakim olduğu bol ve bereketli bir sezon dileğinde bulundu.
Vali Şıldak’a, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan ile Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş eşlik etti.
Haber: Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: Balıkçılar bismillah”
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı