Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkçıların sorunları için birlikte hareket edecekler

Balıkçıların sorunları için birlikte hareket edecekler

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, balıkçıların yaşadığı sorunları duyurabilmek için Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne balıkçılarla birlikte gideceğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, balıkçıların yaşadığı sorunları duyurabilmek için Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü`ne balıkçılarla birlikte gideceğini söyledi.
Havutça, önce balıkçıları dinledi
Balıkçıkların av yasağı sürecinde yaşadıkları sıkıntıları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın balıkçılık politikaları yüzünden kaynaklandığını öne süren CHP Milletvekili Havutça, balıkçıların sorunları için daha önce Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü`nde girişimlerde bulunduğunu, Pazartesi günü ise genel müdürlüğe bu kez balıkçılarla giderek sorunlara çözüm getirilmesi için temaslarda bulunacağını açıkladı
Havutça, Balıkesir`de önemli mesajlar verdi
Havutça, hafta sonunda Balıkesir`de yaptığı ziyaretlerde önemli temaslarda bulundu. 
Havutça, Cumartesi günü Balıkesir`de CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının düzenlediği kahvaltılı toplantıya, ardından da Balıkesir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu`na katıldı. 
Türkiye siyasetine kadın ve gençlerin katılımının son derece önemli olduğunu söyleyen Havutça, "Kuvayı Milliye`nin toprakları Balıkesir`de kadınlar ve gençlerle Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulduğu ilk yıllardaki gibi heyecanla, şevkle, azimle ve Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkan bir heyecan var. Türkiye`nin karanlık günlerinden kurtularak aydınlık yarınlara kavuşmasında, özgürlük ve demokrasiyi hak ettiği gibi yaşamasında, gençlerimizin ve kadınlarımızın büyük katkısı olacağını bu gün buradaki birliktelikte, omuz omuza mücadele etme sevdasında bir kez daha gördüm. Kadınlarımızla, gençlerimizle CHP`nin bayrağını önce yerelde ardından da Türkiye`de iktidara taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. 
Havutça, Bandırma`dan seslendi
Pazar günü de Bandırma`da Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ile birlikte Bandırma Engelliler Derneği`nin düzenlediği etkinliğe katılarak engelli yurttaşlarla bir araya geldi. 
Havutça, daha sonrasında da EĞİT-KOOP genel kuruluna katılarak divan başkanlığı yaptı. Aynı gün, Erdek ve Karşıyaka`da düzenlenen köy hayrına katılan Havutça, Karşıyaka`da geçimini balıkçılıktan sağlayan yurttaşlarla bir araya geldi. Balıkçıkların av yasağı sürecinde yaşadıkları sıkıntıları ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın balıkçılık politikaları yüzünden yaşadıkları mağduriyetleri dinleyen Havutça, balıkçıların sorunları için daha önce Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü`nde girişimlerde bulunduğunu, Pazartesi günü genel müdürlüğe balıkçılarla giderek bu sorunlara çözüm getirilmesi için temaslarda bulunacağını sözü verdi.
Havutça, daha sonra Bursa`ya geçerek Lozan Mübadilleri Derneği`nin düzenlediği Görükle Motor Meşe Parkı`nda gerçekleştirilen 4. Hıdrellez şenliğine katıldı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli