Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir, 15 Temmuz´da ?Tek Yürek, Tek Ses´ oldu

Balıkesir, 15 Temmuz´da ?Tek Yürek, Tek Ses´ oldu

Balıkesir´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılmak için Balıkesirliler Milli İrade Meydanı´na akın etti.

Balıkesir´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılmak için Balıkesirliler Milli İrade Meydanı´na akın etti.
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümü dolayısı ile tüm Türkiye´de gerçekleşen demokrasi etkinliği Balıkesir´de de on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından program Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
15 Temmuz Millî İrade Meydanı´nda toplanan 7´den 70´e on binlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Atatürk Havalimanı´ndaki konuşmalarını dev ekranlardan canlı olarak dinledi.
Okunan şiirlerin ardından Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz halka hitap etti.
Balıkesirlilere seslenen Vali Ersin Yazıcı ise, 15 Temmuz gecesi Balıkesir´de yaşanan olayları demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaş ile paylaştı.
Hainlere geçit vermediklerini, bu ülkenin hiçbir çakıl taşını hiç kimseye vermeyeceklerini belirten Vali Yazıcı "FETÖ terör örgütü hainleri temizlenmeye devam ediyor. Bu ülke bizim, bu ülkenin bir çakıl taşını hiçbir kimseye vermedik, vermeyeceğiz. Aman dileyene eyvallah ama haddini bilmeyip bu millete isyan eden, karşı gelen ya da ne olduğu belli olmayan birilerinden emir alıp bu ülkeyi zapt altına almayı düşünen hayal eden hainlere de geçit yok. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren 251 şehidimize rahmet ve minnetle anıyoruz. Demokrasi mücadelesine destek veren tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum." dedi.
FETÖ´cü teröristleri kendilerini 1 dolara satan hainler olarak nitelendiren Vali Yazıcı, "15 Temmuz darbe girişimi tarihe düşen kara bir leke. FETÖ ile ilgili bizim mücadelemiz bunların kökü kazınana kadar devam edecek. Bizlere milli irade ve demokrasinin hâkim olduğu bir gelecek sağlamak için canlarını feda eden 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi Şehitleri ve tüm Şehitlerimize tekrar Allah´tan rahmet, Gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum." dedi.
Etkinlik daha sonra sala okunmasıyla devam etti. Programa il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Temmuz Yürek oldu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı