Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir 2 bakanı birden ağırladı

Balıkesir 2 bakanı birden ağırladı

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Balıkesir´e geldi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Balıkesir´e geldi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Balıkesir´de ilk olarak hayırsever işinsanı Nazmi Yarış tarafından yaptırılan Yarış Ortaokulu´nun açılışına katıldı. 

Açılışta Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, öğretmenler ile öğrenciler hazır bulundu.
Açılışta konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Balıkesir´in her yönüyle kendi kendine yeten bir şehir olduğunu söyledi. Balıkesir´in sadece sanayi, tarım ve turizmde ön plana çıkmadığını ifade eden Bakan Dönmez, Balıkesir´in doğal kaynakları diğer illerimize göre zengin. Bu kaynakların orada yatıyor olması, yukarıya çıkartmadan, ekonomiye kazandırmadan bir anlam ifade etmediğini söylemem gerekiyor. Onun için de kaliteli insan kaynağına ihtiyacımız var. İnsanoğlu tarihine baktığımız zaman, ne kadar çok toprağım olursa, o kadar çok dünyaya hükmederim anlayışındaydı. Ama sanayi devrimiyle bu yıkıldı. Toprağı çok az olup, sanayiye hükmedenler söz sahibi oldu. Bu geçtiğimiz yüzyılın sonlarına kadar devam etti. Sonra yerini sermaye ve paraya bıraktı. Ama yeni yüzyılda bunların değeri ve anlamı azaldı. Artık bilgiyi üreten, bilgiyi işleten, aklını ona katan ve katma değer üreten toplumlar bu rekabet ortamında öne çıkmaya başladı." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliği ve yol göstericiliğinde eğitimde ileri hamleler yapacaklarını belirtti. Gelecek yıllarda eğitimdeki değişimlerin meyvesinin alınacağını söyleyen Bakan Selçuk, şöyle konuştu: "Bu arada Balıkesir´in ayrı bir ödevi var. Yeterince dersliğimiz var, bizim öğretmenimiz ve okulumuz var diyerek, durmamış yerinde ve Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) diye bir proje başlatmış. Tam da bizim üzerinde durmak istediğimiz konu bu. Balıkesir, Türkiye´deki illerle yarışmayacak. Yarış Ortaokulu gibi ortaokullar sayesinde dünya ile yarışacak. Sizin ödeviniz dünyadaki nitelikle yarışmak. Sizin ödeviniz Pisa´daki (Uluslararası Eğitim Değerlendirme Testi) sıralamadaki yarışma ilgili ne yaptığınızı göstermek, yükselmek, yücelmek ve ilerlemektir. O sebeple ben Balıkesir gibi illerimizin yeni bir ödevi olduğunu vurguluyorum ve sizden öncülük etmenizi istiyorum. Bizim, altyapısı çok büyük ölçüde tamamlanmış, tam gün eğitim yapan illerimizin bir kısmıyla ilgili bir çalışmamız olacak inşallah. O çalışma içinde Balıkesir de var. Balıkesir´de eğitim niteliğinin yükselmesi için çalışıp, gayret sarf edeceğiz.? diye konuştu.
Bakan Selçuk, konuşmasının ardından okulu yaptıran hayırsever işadamı Nazmi Yarış´a teşekkür plaketi takdim etti. Plaket töreni ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Bakanlar, Vali Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez´i valilik kapısında Vali Ersin Yazıcı ve protokol karşıladı.
Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik makamına geçen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Ersin Yazıcı ile bir süre sohbet etti.
Valilik ziyareti sonrası Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İvrindi ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Vali Ersin Yazıcı´nın da katılımıyla İvrindi ilçesinde Nurol Holding tarafından yapımına başlanan Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile altın madeni işletmesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Ersin Yazıcı da okulu İvrindi´ye kazandıracak holdingin yetkililerine teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli