Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir, 2018 Travel Turkey Turizm Fuarı´nda başarıyla tanıtıldı

Balıkesir, 2018 Travel Turkey Turizm Fuarı´nda başarıyla tanıtıldı

Bu yıl 38 ülke ve 48 ilden gelen bin kişiyi aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan Türkiye´nin önemli uluslararası fuarlarından olan

Bu yıl 38 ülke ve 48 ilden gelen bin kişiyi aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan Türkiye´nin önemli uluslararası fuarlarından olan 2018 Travel Turkey Turizm Fuarı´na, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinasyonluğunda, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteği ile katılan Balıkesir, yerli ve yabancı turizm temsilcilerine yönelik tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ziyaretçilere en iyi şekilde tanıtıyor.
Balıkesir standında; termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımı yapılıyor. GMKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vekili Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Stantta GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da fuarın ilk günü ziyaretçilerini ağırlayarak bölgeye özgü hediyelerini takdim ederken, stantta ayrıca yer alan yerel kamu idareleri, turizm acenta ve otel temsilcileri gelen konuklarla yakından ilgilendiler.
Balıkesir Yağcı Bedir halıları, folklor ekibi ve yöresel kıyafetleri ile yine ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, fuarda yerli turizmcilerin dışında, yurt dışından da; Hindistan, İngiltere, Hollanda, Ukrayna, Almanya ve Körfez ülkelerinden turizm firmaları Balıkesir otelleri ve acentaları ile görüşmeler yaptı.
Yerli turizm temsilcileri ile görüşen yabancı turizm temsilcileri; dalış, gastronomi, termal, doğa, tarih, sağlık ve deniz vb. turizm destinasyonlarına yakın ilgi gösterdiler. Ayrıca ülkeler arasındaki turizm hareketliliğini artırmak amacıyla da karşılıklı olarak workshoplar ve tanıtım görüşmeleri gerçekleştirdiler.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli