Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

?Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi? gönüllülerle güç kazanıyor

?Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi? gönüllülerle güç kazanıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ?Afet Eğitim Yılı´ olarak belirlenmesiyle Balıkesir Valiliği himayesinde Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda paydaş kurumlarla yürütülen ?Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi? her

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ?Afet Eğitim Yılı´ olarak belirlenmesiyle Balıkesir Valiliği himayesinde Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda paydaş kurumlarla yürütülen ?Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi? her geçen gün güç kazanıyor.
Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi´nde bugün düzenlenen programla proje kapsamında Sivil Afet ve Yangın Gönüllüsü Eğitimleri başladı.
?Sivil Afet ve Yangın Gönüllüsü Eğitimleri Başlıyor? sloganıyla başlatılan eğitimlerle Balıkesir´de afet farkındalığının ve gönüllü katılımların en yüksek seviyeye çıkarılması hedefleniyor.
Programa Vali Hasan Şıldak´ın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt.Tuğg. Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sağay, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, ilgili kurum müdürleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları ve yangın gönüllüleri katıldı.
Balıkesir´de afetlere hazırlık konusunda bu sene farkındalık oluşturma adına güzel çalışmalar yapıldığını belirten Vali Şıldak, programda yaptığı konuşmada ?İçişleri Bakanlığımızın 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan etmesiyle, Balıkesir olarak bütün kurumları kapsayan çalışmalarımız fark oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında yürütülen bu proje geniş kitlelere ulaşıyor. AFAD Müdürlüğümüz 80 bine yakın vatandaşa bu eğitimleri sağladı. Bu eğitim çalışmalarının haricinde bir de AFAD gönüllülük kavramı var. Gönüllüler her an göreve hazır farkındalık oluşturmaya yönelik çalışma yürütüyor. Ayrıca okullarımızda güzel bir uygulama yapıyoruz. AFAD gönüllüsü olan öğretmenlerimizin çalıştığı okullara tabela asarak ?Bu Kurumda AFAD Gönüllüsü Vardır? şeklinde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün gün boyu yapacağımız programlarla ülkemizi cennete dönüştüren, koruyan, yeşillendiren, bir taraftan yangınlarla mücadele eden bu kahraman teşkilatın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.? diye konuştu.
Kırsal mahallelerdeki vatandaşlara da eğitim verildiğini belirten Şıldak, ?Önceden yaşanmış yangınlardan da yola çıkarak 150´nin üzerinde kırsal mahallemizde eğitim verilen vatandaşlarımız, afetlerdeki en büyük destekçimiz olacak.? dedi. Daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yangın Harekat Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Vali Şıldak, yangın gözetleme kulelerine telsizden mesaj göndererek, kulelerde nöbetçi personele çalışmalarında başarılar diledi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli