Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir 2021 turizm sezonuna hazır

Balıkesir 2021 turizm sezonuna hazır

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, Turizm Sezonu Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, Turizm Sezonu Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
İki denize kıyısı bulunan, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından zengin Balıkesir´in, pandeminin etkisinin azaldığı bir yaz sezonuna hazırlanması amacıyla Turizm Sezonu Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Hasan Şıldak başkanlığında Edremit´te bulunan Adrina Otel´de yapılan toplantıda turizm potansiyeli yüksek olan Balıkesir´de 2021 yaz sezonunda turizm alanlarının daha etkili ve verimli hale getirilmesi amacıyla mevcut sorunların belirlenmesi, çözüm üretilmesi ve Balıkesir´in rahat bir yaz sezonu geçirmesi hedefleniyor.
Yaz sezonu yaşanacak hareketlilik ve nüfus artışı kaynaklı yoğunluğa karşı alınması gereken tedbirler, sektörün sorun ve beklentilerinin ortaya konulması için kamu kurumları ve belediyeler ile sektör temsilcileri bir araya getirildi.
Geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen toplantıda akademisyenler, konaklama tesisi sahipleri ve yöneticileri, seyahat acentaları, turizm dernekleri ve odalar gün boyunca gerçekleştirilen oturumlarda sektörde yaşanan sorunları ve beklentilerini dile getirdiler, ayrıca turizm alanında atılması gereken adımlara ilişkin görüşlerini ifade ettiler. Her geçen gün daha fazla önem kazanan, bacasız sanayi olarak tanımlanan turizm sektöründe, konumu itibariyle ülkenin birbirinden önemli turizm alanlarına sahip olan Balıkesir´in hem ülke içinde hem de uluslararası düzeyde bilinirliğinin artması için yapılması gerekenler tartışıldı.
Toplantıda gerçekleşen sunumlar ve konuşmaların ardından açıklamalar yapan Vali Şıldak, ?Temennimiz, pandemi sonrası dönemde bu toplantı ile yeni sezon hazırlıklarını konuşarak, gerek kamu gerekse özel sektör olarak masanın karşılıklı taraflarının bir araya gelmeleriyle dertlerini, sıkıntılarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini aktarmalarıdır. Bu bir ön hazırlık toplantısı olarak değerlendirilmeli. Belki devamında çalışma grupları oluşturarak yerel yönetimler ve kamu idareleri ile birlikte sektörümüzü daha küçük ölçekli grup çalışmalarıyla süreci güçlendireceğiz. Balıkesir vilayeti şemsiyesini daha genişletmek adına adımlar atıyoruz.? dedi.
Pandemi sonrası dönemde iç turizmin yanı sıra artık dış turizmi de düşünme vakti geldiğini işaret eden Şıldak içe dönük bir şekilde ilerlemenin çok akılcı olmadığını ifade ederek, ?Turizm adına yeni yatırımların olmasının, doğa turizminin de geliştirilmesinin ileriye atılacak önemli adımlardan olduğunu düşünüyorum. Özellikle Avrupa´ya yöneliyorsak, çevrenin bakımlı olması gerekir.? şeklinde konuştu.
Pandeminin giderek yavaşladığını sözlerine ekleyen Şıldak, ?İlimiz pandemide iyi bir noktada ama yine de kişisel olarak tedbirlere uyulmasının devam etmesi gerekiyor. Tesislerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz ama en önemli nokta aşılama. Balıkesir aşılama konusunda iyi bir durumda. Aşılamada sürecin başından beri Türkiye´de 3´üncü sıradayız. Sırası gelen bütün vatandaşların randevu alıp aynı gün aşı yaptırmaları gerektiğini söylüyoruz.? diye konuştu.
Marmara Denizinde yaşanan müsilaj olayının Balıkesir´i turizm noktasında etkilediğini belirten Şıldak, başlatılan çalışmalarla yüzey temizliği yapıldığını ve bunun önemli bir çalışma olduğunu, güneş ışığının geçirgenliği için bu çalışmanın denizdeki yaşamın devamlılığını sağladığının altını çizdi. Balıkesir´in dinamik bir yapıya sahip olduğu için planlı çalışmanın önemli olduğunu ifade eden Şıldak, bu çalışmaların çok önemli olduğunu, yeni sezonun kurallar çerçevesinde dolu dolu ve bol kazançlı geçmesini temenni etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu